duminică, 23 noiembrie 2008

Pofta vine mancand...




Cine a zis tampenia asta ori era beat, ori anorexic. Si totusi, daca astia de la "Colibri" au facut o melodie despre proverbe, mi-am zis sa incerc. Nu am nici cea mai vaga urma de ramasita de sfert de chef si cred ca am sa spun niste idiotenii monumentale, dar am zis sa incerc sa scriu ceva. Mai mult din rusine...

S-au intamplat destul de multe lucruri interesante in ultimele zile. In primul rand a nins. Stii ce inseamna asta? Nu, ca nu stai in Constanta. Sau daca stai si in acelasi timp iti faci timp sa-mi citesti aberatiile, inseamna ca n-ai masina. Ei bine, rezultatul unei astfel de manifestari meteorologice e dezastruoasa asupra moralului soferului constantean. Daca pe ploaie se merge cu 30-40 km/h, poti sa-ti imaginezi cum se circula ieri. Bine ca nu conduc!

Ce-am mai facut? ...Ah! Da, am dat pe blogul lui Huidu. Serban Huidu, agentul zero-zero-zero consistenta in zonele ce-l fac, din punct de vedere anatomic, barbat. Nu intentionam sa trec in vecii vecilor pe la el, in vizita, dar pe un alt site asociat ii vazusem fata aia lata de acopera doua ecrane de TV... Mi-am zis sa caut preternaturalul superbul mirobolantul mult-asteptatul articol pe care-l promisese despre Mircea Badea. Si... ta da! Huide se puse pe treaba, fratioare! A postat de i-a venit rau, "demascand" (cum zice el) toate fetele ascunse, de "pupincurist" si cameleon de televiziune ale lui Mircea. Initial m-a enervat ingrozitor - cum sa faci asa o tiganie in public? Hai, repetatele intepaturi pe care si le arunca reciproc le pot intelege, dar Huidu a depasit masura. Cum spuneam, initial m-am enervat. Apoi, parcurgand intreg textul, insotit de diverse filmulete revelatoare (crede el), am inceput sa devin din ce in ce mai amuzat de absurditatea situatiei...

Hai s-o iau de la inceputuri si sa vorbesc putin de vremea in care eram mandru carcotas amator, care trimitea mailuri la emisiuni si, daca nu ma insel, cel care a chemat echipa de la "Cronica" in timpul in care faceau emisiunile despre cele mai stupide monumente din tara. Cu timpul au aparut si altele... pacat ca tocmai rubrica aia au scos-o din emisiune. Ma rog, revin cu ideea de baza: eram carcotas, fan inrait chiar si aveam... 17 ani. Cu timpul, in mod logic, am evoluat, am inceput sa iau lucrurile mai in serios. In paralel, "Cronicuta" a involuat, Huidu a inceput sa fie invaluit de diverse aere cu miros de metan si scenetele lor, nelipsite din fiecare episod, au devenit din ce in ce mai puerile si superificiale. Cu alte cuvinte, emisiunea si-a pierdut si umorul si mesajul.

Revenind in timpurile noastre, Badea prezinta o emisiune cu caracter serios, de analiza, sinteza a stirilor de actualitate, care doar accidental este comica. Cu alte cuvinte, Mircea vorbeste de lucruri serioase si reuseste sa capteze atentia unui mare procent de telespectatori, fara sa jongleze sau sa sara prin cercuri de foc.

Bun, avand cele doua emisiuni descrise cat am putut de obiectiv, sa-mi explici TU cum poate Huidu sa-si permita sa arunce cu noroi in Mircea, sa ne zica "Badea va spune ce vreti sa auziti", ca telespectatorii "Cronicii" sunt oameni inteligenti, nu papagali indoctrinati s.a.? Huidule, mi-ai placut intr-o vreme, dar daca vreodata, accidental, dai pe-aici, am si eu o intrebare: cat de inteligent crezi ca eram eu la 17 ani, cand baleam la caterincile tale ieftine, asa cum baleste publicul de azi, constituit din pitipoance si copilasi de generala? Cat de inteligenti sunt colegii mei manelisti, care au atata substanta si individualism cat are miezul din covrig, cand ma intreaba daca m-am uitat la emisiunea ta?

Ah! Si sa nu uitam faza cu periplul prin televiziuni. Pai, ma animalule (stiu ca e celebra fraza, dar adecvata), TU, ca om de televiziune ce te consideri, ca profesionist si fost antenist, cum poti sa te folosesti de chestia asta ca sa faci pe cineva de ras? Uita-te in jur si ai sa vezi cati oameni accepta diverse oferte fiindca sunt nevoiti sau fiindca sunt mai bune. Adica tu acuzi pe cineva ca isi doreste un salariu mai mare si vrei ca noi sa blamam asta? Tu, cu vila in Delta? Nu-ti vine sa-ti borasti ficatii de la atata ipocrizie? Sa-ti fie rusine! Nu, nu rusinica! RUSINE.

Hai sa schimb subiectul ca incep sa relationez cu Roxana si nu vreau sa plantez proverbialul bocanc in singurul, unicul si mult-iubitul meu laptop, care merge si-asa cu racire naturala (adica tin geamul deschis ca sa nu se stinga de la supraincalzire). Da, si ca tot ziceam de Roxana... VREAU "Spin"!

Am fost aseara in celebrul "Cafe D'art Scena" unde mi-au cantat niste "lautari" de 40 de RON toata noaptea. Stiu ca nu e frumos, dar n-am mai rezistat si mi-am luat talpasita pe la 2 a.m., dupa a treia pauza. Pe langa faptul ca au inceput la 11 p.m., in loc de 10, asa cum era stabilit (adica am stat 2 ore pe scaun asteptand), baietii astia de la H2O nu prea m-au dat pe spate. Coveruri celebre - au zis ei - dar nimic cu adevarat impresionant. Una peste alta, a fost OK, dar nu de 40 de RON. Si eu glumisem cand am zis ca la banii astia ar trebui sa-mi cante pana la ziua... Problema nu a fost trupa, nici pretul, nici muzica, ci faptul ca prin prezenta unei astfel de trupe, publicul, pana atunci de o calitate acceptabila, s-a transformat intr-o adunatura de dubiosi, foarte probabil interlopi. Baietii s-au imbatat si au pornit propriul lor show, dansand aiurea si fluierand ca la stadion. "Eh, nu pot sa cred ca a fost atat de rau..." o sa zici, dar arunca o privire pe site-ul cafenelei si spune-mi daca intr-un astfel de ambient te comporti ca la o nunta cu lautari. Daca zici "da", esti invitatul meu sa zbori de pe acest blog sa si nu te intorci decat dupa ce dezvolti putin bun simt. Deci... Vreau "Spin"! Nu mai treceti pe la noi?

Azi am fost din nou in "D'art", unde au cantat baietii de la "Trio Feelings". Asta da! Trei baieti, pian, contrabas si vioara, care fac muzica adevarata. I-am vazut cu mare placere si duminica trecuta si probabil o sa-i vad de fiecare data cand ne vor onora cu prezenta. Din pacate managementul cafenelei nu i-a pus pe site si nu am gasit nici un fel de informatie legata de ei, dar daca esti intr-adevar de pe-aici, trebuie sa-i vezi si, mai ales, sa-i auzi. Din fericire, intrarea la cantarile lor este gratuita, asa ca imi voi face de fiecare data timp. Tot din fericire, cantarile lor filtreaza audienta, asa ca cei care conduc Mercedes vor pleca repede sau se vor retrage la suprafata, unde isi pot etala... stii tu. Din nefericire, publicul fidel e timid si restrans - le-ar prinde bine cu siguranta putina promovare.

Cam atat pentru azi. Mi-e frica sa nu se blocheze din nou Explorer-ul, asa ca finalizez aici. Sper sa ai o saptamana buna, plina de optimism si caldura umana. La cum se prezinta vremea, nu-s sanse sa avem parte de altceva. Meow, dude!


3 comentarii:

Anonim spunea...

Am citit luni ce ai postat, dar am uitat sa-ti spun cat de mult imi place faptul ca ai atasat filmuletul asta. E unul din filmele mele preferate, de genul pe care l-as revedea oricand stand sub plapuma cu o cafea fiebinte in mana. Partea cu dansul e preferata mea... Da, sunt o romantica... La anul ma apuc de lectii de tango si vals vienez :D Ce zici?

Tomcat83 spunea...

2 words: hell no!

Anonim spunea...

Dar de ceeee? :(