sâmbătă, 30 mai 2009

Cumpar optimism!

Cand am inceput sa scriu, pe Weblog, eram mai putin stresat, mai putin nervos si mai tanar. Vorbeam despre pisici, imi permiteam visare, zambeam... N-o mai fac decat cand aud de jafuri reusite, asa cum a fost cel de ieri, de la banca Carpatica, din Constanta. Felicitari hotilor! N-au furat o suma enorma, dar au aratat ceea ce multi stim: Politia poate sa amendeze, sa aresteze si sa abuzeze numai oameni nevinovati.

Totusi nu asta e subiectul, ci faptul ca am avut o discutie cu Simona, in care ne-am exprimat punctele de vedere divergente. Am concluzionat cu faptul ca sunt un negativist antisocial care nu iese din casa fiindca nu vrea sa vada nenorocirile. Cu toate astea, am facut o exceptie si am acceptat o plimbare de dupa-amiaza... Cam asa a iesit:


6 comentarii:

AngelWings spunea...

pffaaaa...intr-un fel ai dreptate... dar, asa cum ti-am mai spus, depinde cum privesti. De exemplu, eu la On Plonge nu observ decat pestii din acvariul de sub picioarele mele...:) Si ca sa vezi totusi ca pot sa gasesc un lucru pozitiv in postarea ta, spun ca macar ai iesit din casa. Desi trebuia sa pornesti mai pozitiv la drum... aaa...da...si apreciez ca te-ai barbierit! Sa ai o zi minunata si mult mult mai optimista!

Tomcat83 spunea...

Da, cainele a fost o companie incantatoare...

Unknown spunea...

1. referitor la articol, ai uitat(?) sa mentionez ca portul "turistic" e facut numai pentru unii. Da, s'au facut pontoane foarte frumoase, care dau foarte bine, dar care au portzi de acces cu lacate. Tot ce se face in Rromania (caci traim intr-o tzara de tzigani) se face cu banii tuturor, dar DOAR pentru anumite persoane. Poporul roman nu mai exista. Exista doar cei ce muncesc si cei pentru care muncesc cei ce muncesc. Si nimic n'o sa se schimbe. Nici cu urmatorul presedinte, nici cu urmatorul guvern, niciodata.
Acum, sincer sa fiu, sunt de parere ce exprimarea unor idei/ganduri/sentimente asemanatoare cu cele exprimate de tine in videou' postat pe blog sunt doar irosiri de energie si timp. Nu le gasesc rostul. Rromania a ajuns intr-atat de dezgustatoare si intr-atat de... hopeless sau fara sperantza, incat nici nu merita sa mai amintim probleme cu care ne confruntam in viatza de zi cu zi. Pentru mine, singurul mod in a schimba ceva este sa emigrez si sa uit ca tzara asta maro exista.

2. @AngelWings: optimism...hm, un concept atat de ipocritic, mai ales in ziua si lumea de azi. Cum poate fi cineva optimist cand lucrurile merg din ce in ce mai rau? Cum potzi sa spui "vai! ce frumoase sunt florile astea de plastic si ce frumoasa e lumea asta de geamuri, otel si beton cand sunt oameni care MOR DE FOAME???" Poate ca (de la) On plonge ar trebui sa vezi imecilitatile alea numite "arta" din pata aia verde, sau magaoaia aia de cladire neterminata. Poate ca asta este marea gresheala a romanilor. Vad asfaltul de proasta calitate al lui mazariche in loc de hotiile care le face. Vad locuri de parcare si strazi mai circulabile decat inzecirea poluarii, vad un super mega tare mall in loc de un parc ciuntit. Poate ca ar trebui sa privesti mai "departe" si nu sa te limitezi doar la anumite licariri care oricum nu au valoare.

Numa' bine!

AngelWings spunea...

Sunteti prea pesimisti. Eu in "ignoranta" mea sau cum a-ti cataloga-o voi, reusesc sa schimb mult mai multe lucruri. Incercati macar o data sa zambiti sincer, fie si numai la vanzatoarea de la chiosc si veti vedea ca instinctiv va zambi inapoi...sunt lucruri marunte, dar care conteaza. Si voi...cu norul vostru deasupra capului, in afara de inversunare ce rezolvati? Pentru ca eu am aflat ca inversunarea si ura nu pot construi nimic. In schimb o atitudine pozitiva te poate face mai bun, mai deschis. Nu cred ca o armata de oameni tristi si nemultumiti nu va mai arunca gunoaiele pe jos. Dar cred ca aceiasi oameni, daca ar avea un zambet pe buze, s-ar opri la un amarat de cos de gunoi...

Tomcat83 spunea...

Nu optimsimul te face civilizat, ci educatia. Eu NU am zis ca esti ignoranta, ci din contra: am spus ca asa functioneaza mecanismul tau de "self preservation". Dar, cum spuneam, zambetul il au pe buze toti cocalarii ca... de-aia-s cocalari! Eu manelist nefericit n-am vazut. Asa cum n-am vazut manelist care sa se aplece si sa ridice hartia cu care n-a nimerit pubela. Zambetul tau, trati-ar, e un lucru pretios... Dar nu incerca sa-i dai valori pe care nu le poate avea - s-ar putea sa pici din optimism in naivitate.

Unknown spunea...

hm... cand toate merg din ce in ce mai prost pe lumea asta, sa zici unui nihilist ca e pesimist e o aberatie. E ca si aceasta campanie electorala. Toata lumea politica indeamna populatia sa se duca la vot, ca doar asa pot schimba "ceva". Ei bine, nimic nu se va schimba. Decat cei care ajung sa ishi faca buzunarele grase. Noi tot la fel de bine/la fel de rau o vom duce.
Nu am de ce sa zambesc sincer. Mi-e scarba de oameni. Si mi-e si mai scarba de romani.
Aia cu oamenii zambitori care se opresc la cosul de gunoi e prea tare. Si doar atat...
Si, dupa cum a zis un mare om, "fericiti cei saraci cu duhul, caci a lor este Imparatia Cerurilor".