sâmbătă, 29 august 2009

Fa, Madonno...

...fa! Cum ai venit tu pa la noi, sa ne faci tu heducatie! Sa-nveti tu romanu' prost ce e aia politically correct... Trai-ti-ar familea si copilu' scolit pa la Hanglia!




Hai ca nu stii, recunoaste! Nu stii ca cineva acolo Sus (sau Jos, depinde de perspectiva) tine cu tot dinadinsul ca micutul motan care sunt sa prinda mereu emisiuni interesante pe Antena 3. Hai ca nu stii ca huiduielile publicului roman, consumator de basini artistice, cu miros floral (executate profesionist de Regina Popului), a mitraliat cu pitoresti "HUUUUUUOOOOO!!!"-uri la prea-mediatizatul concert din Parcul Izvor. De ce? Fiindca blonda care se vrea artista, bucurandu-se de un succes inexplicabil, se crede si ambasador ONU si isi permite sa ne zica de dulce, de toleranta si de intelegere fata de poporul rrom. Stiu ca nu e frumos, ca nu-mi sta in fire, dar nu i-as fi putut raspunde decat cu "Sa mori tu!" daca mi-ar fi spus-o in fata. Hai s-o luam analfabetico-numeric!

Unu, fa! ...La ce muschiu' meu tiganesc te-ai gandit cand ai scos pe gura cuvintele alea? Tu vii in tara din care provin cei mai celebrii spargatori de bancomate, suti de televizoare cu plasma si rumegatori de seminte, si ne zici noua de toleranta? Manca-ti-as suvitele tale heruvimice, pai asta e ca si cum te-ai duce in Israel si ai face propaganda nazista! Ca esti blonda, stim. Ca n-ai voce, si-asta stim. Dar sa te faci de asa un maro mat nu ne asteptam!

Doi, sa moara mama! Gabrielo! Apai, fataaaa! Tu faci campanie de toleranta, discuti delicatesa de subiect cum e rasismul cu Vadim si te-astepti sa iasa bine? Fata taichii, pai noi ne tragem din Badea Ion. Pa noi de ne-nervezi te lovim direct cu sapa, indiferent de culoare pielii, ochilor sau parului de pe picioare! Ia fa-ti un pustiu de bine si data viitoare urmeaza motto-ul lui Badea: "Cu samuraii te bati ca samuraii, cu talharii ca talharii". Subtilitati faci matale cu domnisoarele de salon si domnii educati la Paris, nu cu politicienii. Asta, desigur, daca nu doresti sa le platesti lectiile preinvatate despre bunele maniere si eticheta.

Trei si-asa! Hai, mama, ca ma iau putin si de tine... Dar nu direct, ca te superi si zici ca nu-ti respect punctul de vedere. Ideea e simpla: cum sa explici unui om crescut, invatat si maturizat intru restrictii si cenzura ca rasismul e un concept sensibil? N-ai cum. Nu va mai asteptati, nici tu mama, nici voi mamelor iubite dar trist si involuntar limitate, ca homosexualii, oamenii de alte culori, excentricii sa nu se simta ofensati cand scapati pe goarna cate un apelativ jignitor. De curand chiar am citit intr-o brosura Delaco cuvantul "macaronar". Prieteni, asta nu e un apelativ simpatic, ci un cuvant deranjant pentru un italian. Sau cel putin asa ar trebui sa fie... Cu toate astea, cuvantul "tigan" nu este. In italiana, asa cum spunea chiar Vadim, corespondentul e "zingaro", in engleza "gypsy" si putem continua cu "gitanne", "gitano" (nu stiu daca le-am scris corect, dar pricepi ideea) si tot asa...

Concluzia: NU VA MAI CACATI PE VOI! Sunteti tigani, nu rromi. Nu este o jignire si NICI MACAR huiduielile la adresa Madonnei nu sunt deranjante daca vi se-nvart rotitele; oamenii au huiduit ceea ce termenul tigan a devenit. Anume hotii Europei, aia de cersesc in metroul Parisului si mananca lebedele din Viena! Nu va mai trageti pe fese, fratilor, ca va trageti degeaba. Dormiti cu calul in sufragerie si parcati Mertzu' in hambar, dar brusc sunteti sensibili la intoleranta? Sa moara Bibi, da' cand traia Ceausescu si nici nu calcati prin orase, cum era, manca-v-as gura? Ma, baieti... Hai sa nu ne mai invartim dupa cires: n-am nimic cu voi si recunosc ca 90% din romani sunt niste tarani prosti si rai. De ce nu acceptati si voi ca majoritatea sunteti "jupani", ca "ii faceti pe fraieri si pe dusmani", ca acel procent de 90% din ai vostri sunt blocati ca mentalitate prin Evul Mediu? Sa fiu al dracu', ca pa manele nu va deranjeaza sa recunoasteti! Nu ne mai bateti obrazul, ca sunteti ridicoli: cum zicem "tigan", sariti sa ni-l aratati pe Madalin Voicu sau pe Aura Urziceanu sau mai stiu eu pe cine. Ca aveti spiritualitate si mostenire culturala! Stim, ba, stim. Stim tocmai noi astia care suntem sensibili la rasism, care stim sa radem la o gluma si care nu punem bot si facem emisiuni ipocrite. Noi va iubim pe voi cand sunteti Adi Minune sau Viorica de la Clejani. Va iubim si cand suntem prosti, si cand ne dati in cap, si cand ne sfidati din limuzina alba pe care-o conduceti cu carnet de conducere luat pe spaga. Va iubim, ba, cand sunteti cum va dati asa ca... Da-va dracu' de superbi!

5 comentarii:

D. spunea...

in franceza: "gitan".

Tomcat83 spunea...

In pisiceste: "miaordes".

D. spunea...

:))
you're funny today !

D.

ancutza spunea...

mi-ai luat vorba :P ... da fie, da-te dracu de superb :)))

Tomcat83 spunea...

Love you too, darky. :))