vineri, 30 iulie 2010

Blog Trolls




Una din micile placeri ale datului pe bloguri este citirea comentariilor pe care alti destepti ca mine le fac. Din pura nevoie de a deschide gura, pentru a se da inteligenti sau crezand ca parerea lor este importanta / relevanta - oricare ar fi motivul, este cu adevarat distractiv sa-i citesti. Unii n-au scris un articol in viata lor si / sau n-au absolut nici o calificare vis-a-vis (cine dracu' a fost cretinul care a introdus ca forma alternativa si corecta "vizavi" in DOOM!?) de subiectul blogului, dar tin cu tot dinadinsul sa fie aprobati de catre autor, chiar daca spun prostii colosale sau sunt complet off-topic.

Exista totusi categoria "nu e dracu' atat de negru". Cei care iti dau dreptate, dar nu-ti dau. Cei care sunt cu tine, dar parca n-ar fi. Sau, cel mai corect spus, cei care te privesc de sus la modul subtil, parca spunandu-ti "nu esti tu chiar prost, dar mai ai ceva pana sa te prinzi cum stau lucrurile". Ma omoara genul asta de oameni, care nu zic lucrurilor pe nume si n-au destul curaj incat sa-ti spuna ca esti dobitoc si tot ce-ai spus e o mizerie. Chestia asta, atitudinea asta asa-zis diplomatica, ce se vrea a mentine o relatie de respect si o atitudine politicoasa intre bloggeri, mi se pare o mare minciuna si o ipocrizie. De ce nu spunem "Da, prietene! Esti prost si n-am ce sa discut cu tine! E prima si ultima oara cand iti vizitez pagina!"?

Citeam pe blogul Loredanei comentariile facute la articolul ei despre turismul romanesc si despre starea deplorabila in care au ajuns si-asa putinele locatii ce merita vizitate. Binenteles, printre comentatori, s-a gasit unul (nu dau nume) sa se pppp-una... contra vantului si sa-si bage degetele in borcanul cu convingeri. "Nu e tara CHIAR atat de nasoala, nu-s drumurile CHIAR atat de proaste, nu-s oamenii CHIAR atat de rai si nu-s Baselu si Lenuta un cuplu CHIAR atat de diabolic!" Si ca sa fie sigur ca ideea s-a infiltrat, iar autoarea a inceput sa se intrebe daca chiar stia ce scrie cand a conceput monologul, a mers cap-coada pe ideea "hai sa nu fim rai".

Imi cer scuze sincere pentru limbajul pe care-l voi folosi in continuare, dar trebuie sa pun intrebarea: tu in ce mortii ma-tii de tara traiesti, ba imbecilule?

Dintre toate tipurile de comentatori din categoria amintita, falsii patrioti ma calca cel mai tare pe nervi! Oamenii care merg pana-n panzele albe pe ideea ca tara asta nu e chiar atat de distrusa si ca, daca intr-adevar ne merge prost, asta se intampla din cauza liderilor precedenti, care au furat si au adus Romania in colaps. Cei actuali nu prea-s vinovati, ci presa si poporul si generatiile rebele, fiindca nu le acorda o sansa. Genul de oameni care au impresia ca ieri a fost votul si Baselu de-abia a fost pus in functie, iar oamenii astia rai, zelotii lui Mircea Badea, Victor Ciutacu sau Mihai Gadea, nu-i lasa, frate, sa-si faca treaba in liniste si-i tot pistoneaza cu citatii pe la judecatorie.

Mi-amintesc de un coleg de facultate care la primele alegeri, cand Baselu se batea cu Bombonel pe tronul de la Cotroceni, mi-a spus ca-s un dobitoc; parafrazand, "Nastase stie deja care-i mersu' si el ar trebui sa iasa presedinte, ca sa poate continua ce a cladit alaturi de PSD pana acum". Dupa atatia ani, specia asta de blog troll, continua sa se perpetueze, schimband pur si simplu personajele. Problema n-ar fi declaratiile facute - nu putem sa bagam pumnul in gura nimanui fiindca-si spune parerea, mai ales considerandu-ne democrati (chiar daca statul nu este). In schimb, putem sa ii scuipam in freza fiindca, cu talentul asta de zvonaci/raspandaci pe care-l au, altereaza ideile fragile ale unor generatii mai tinere, dar a caror viziune, destul de limpede, este influentabila.

Nu pot decat sa dau un sfat celor mai tineri ca mine, in eventualitatea ca exista oameni sub 27 de ani care-mi citesc jurnalul asta intortocheat si amarat: nu lasati pe nimeni sa decida pentru voi cum arata realitatea! Iaurtul e alb si, pana nu-l vedeti voi ca-si schimba culoarea, cu proprii ochi si nu cu ochelari de soare pe care vi-i monteaza altii, sustineti-va punctul de vedere pana la capat. Hai sa nu fim rai? Hai sa fim! Hai sa nu uitam cine trebuie sa ne asigure prosperitatea pentru care platim taxe! Hai sa nu oferim simpatie si intelegere unor oameni care nu inteleg conceptele si nu ar exprima niciodata astfel de sentimente fata de noi.

Cumva imi vine greu sa cred ca daca nu-ti platesti impozitul la termen, statul zice "Eh, lasa-l saracu'... A avut o luna grea si a trebuit sa-si plateasca si ratele. Hai sa-l intelegem si pe el, si sa nu ii majoram datoria cu fiecare zi ce trece". Cat despre categoria "nu e dracul atat de negru", din partea mea poate sa se duca si sa verifice personal culoarea lui.



P.S. Caut melodia asta de 2 zile si n-am gasit-o decat in varianta originala T-Rex - Get It On. Daca poate cineva sa faca rost de ea, in varianta London Bus Stop feat. T-Rex - Bang A Gong (Get It On) si in format mp3 desigur, rog sa mi-o trimita la alexander.angellove@gmail.com
Multumiri anticipate!

2 comentarii:

danadorian spunea...

http://www.certitudinea.ro
Sunt oameni care lupta, care inca mai spera ca pot schimba ceva. Eu mai palpai, inconstant, in pusee. Nu prea ma mai tine credinta. Tu? Cum stai?

Tomcat83 spunea...

Am citit mai devreme. Nu puteam sa ratez ceva scris de Miron.

Credinta si-a revenit deocamdata - mi-a prins bine sa stau departe de TV jumatate de an. Intrebarea este: crezi ca o sa-ti pastrezi credinta dupa ce te intorci?

Cred ca da. E evident ca nu putem face nimic. O sa tratez talk show-urile ca pe niste emisiuni de divertisment si gata.