miercuri, 25 februarie 2009

Muia Europei

Stateam acum doua seri la o bere, in Newton Bar (da, am dat prin Bucuresti aproximativ 12 ore, din care jumatate le-am dormit, iar cealalta jumatate le-am petrecut mai mult in masina, drept escorta). Ambianta foarte misto, companioni Cosmin si Mirona (verii mei), si George de la Deep Central, muzica... acceptabila. Ne hotarasem sa facem un scurt popas, dupa un drum relativ obositor, presarat cu soferi cretini si o pseudo-autostrada a Soarelui cufundata in bezna, fiind probabili singurii tampiti care veneau dinspre Constanta la 8 p.m. Il culesesem pe George de la studio si, dupa ce ne-am invartit vreo ora pe stradute, cautand o masa destul de solida sa sustina bauturi si o canapea destul de confortabila incat sa nu molesteze fesele noastre deja incordate de drum, am nimerit in loc'sorul asta simpatic.

Dupa ce ne-am infipt in doua cocktailuri, o bere si un suc de hamei fara alcool, am realizat ca noi n-avem asa ceva in Constanta; "vitrinele" noastre sunt pline de pustani corditi si fetite cu impresii de vedete, iar noi nu ne-am simtit niciodata bine-veniti in astfel de localuri. Si prin Newton erau cateva izuri de "arfe", dar mirosul era suportabil.

In toiul discutiei, ne-a plesnit pe toti un "Ai dat limbi in p***a lu' aia!" si ne-am blocat. Nu era o iubita ranita, ci un amorez gelos pe prietena lui blonda, a carei figura nu o puteam observa - ea stand cu spatele. Am initiat brusc o campanie a linistii pentru a detecta si alte indicii, si am inteles toti, cam in acelasi timp, ca era vorba de un cocalar penibil care-i reprosa concubinei ca l-a inselat cu o fata. Un tip cu o fata tumefiata de alcool si oboseala, superficial si rapid clasificat vizual drept interlop. Dupa vorba, strai si obicei, era clar unul care a scapat filtrului (si-asa slab) ce ar trebui sa previna astfel de situatii si sa interzica personajelor de genul prezenta in astfel de locuri. Initial am fost deranjat, dar pe masura ce monologul avansa, ne-am amuzat teribil!

"Fa! Tu esti muia Europei!". Liniste. Hohote de ras ce-au continuat minute bune, timp in care ne intrebam cu totii de ce oare era idiotul gelos. Daca prietena lui a reusit sa "combine" o fata, care era problema? Ne-a lamurit si ospatarita ca acest cuplu mirobolant isi facuse salas in Newton cu vreo 5 ore inainte, iar tipul bause deja destul de mult. Am observat la un moment dat si figura blondei, model tipic de nevasta de miner, vai mama si fata ei (ca-si luase si un upercut scurt, dupa cum zicea George care avea o vizibilitate mai buna), si, cantarind putin situatia, am realizat ca astia doi se meritau din plin unul pe altul. Ea panarama, trecuta prin mii de... experiente, el golan cu impresii de om realizat, cu un caracter pe masura.

Una peste alta, a fost amuzant, dar si revelator; nu ea era "Muia Europei", ci noi, cu totii. Cu criza asta care si-a intins ghearele peste toate buletinele de stiri si emisiunile de la TV, e evident in ce rahat plutim; mai nou, cred ca am batut si un nou record in hotie: lucrarile de la celebrul pasaj dinspre Otopeni au fost stopate, constructia neavand autorizatie, lucru constatat dupa ani de zile de ingreunare a traficului si consum de 160 MILIOANE de Euro! Ce sa mai vorbim despre cresterea brusca a stirilor in care se vorbeste despre crime, jafuri, politisti corupti si accidente? Oare noi nu stim cat de maro e situatia? E penibil ce se intampla, e normal ca cei cativa vertebrati ca Badea si Ciutacu sa se crizeze, e nebunesc (dar nu surprizantor) sa auzim afirmatii jentante gen "Nu e jurisdictia politiei - am sa vorbesc cu clubul Dinamo" (vezi scandalul de la mall-ul din Militari).

Cat o sa mai dureze nenorocirea asta, nu stiu. Dumnezeu cu mila si 2012 cu Apocalipsa. Mai e vreunul care sa NU isi doreasca sa ardem cu totii? Mai e vreunul care crede ca putem auto-distrugerea? Eu nu. Raman cu muzica.


Niciun comentariu: