vineri, 20 martie 2009

An F and a C and I got a K too... the only thing missing is...

Mircea Badea e un caz fascinant - psihicul lui ar face un subiect de studiat exceptional si, in modul meu amatorial, o fac in fiecare seara, cu regularitate. E normal ca o analiza de durata sa induca ideea de asemanare intre studiat si observator, dar cu obiectivitate pot sa spun ca semanam din ce in ce mai bine. Avem aceleasi idei pe care le expunem in moduri similare, avem aproximativ aceleasi gusturi si amandoi suntem bolnavi cu nervii...

Cred ca in locul meu, Mircea ar fi platit pe cineva sa produca niste pagube, fie ele si virtuale; ieri mi s-a intamplat ceva ce nu credeam ca poate fi posibil... Stiam de mult timp ca romanii sunt niste ignoranti inveterati, dar nu am putut sa nu fiu cuprins de o hiberbolica frustrare, exasperare si inevitabila surprindere cand mi s-a reprosat -tineti-va bine!- ca sunt inteligent!

Incidentul s-a produs in modul urmator: pe un oarecare chat, urmarind niste pseudo-discutii, am observat ca singura persoana cu autoritate mi se aseamana in ceea ce priveste rabdarea fata de prosti (adica nu foarte multa). La un anumit moment, persoana (de sex feminin de altfel) a exprimat urmatoarea prostie: "Deci prin urmare...". In momentul respectiv, fara sa ma gandesc ca, fiind o individa cu vechime si putere in zona virtuala, are multi pupincuristi in spate, i-am explicat ca a folosit in aceeasi propozitie doua expresii care inseamna, practic, acelasi lucru. Fereasca Sfantu' sa faci greseala mea - pe langa replica total acida si pornita sa ma desfiinteze din toate punctele de vedere, mi-am sarit vreo 5 oameni in cap. M-am scuzat, m-am aparat cum am putut, am apelat la ratiune si luciditate, explicand ca eu doar am vrut s-o luminez pe respectiva, gramatical vorbind, si doar atat. Tu crezi c-a mers? Pai, nene! Nu folosesti cuvinte ca "redundant" sau "elocvent" si scapi basma curarata! Mi s-a spus ca ala e doar un chat si ca nu ar trebui sa vin eu si sa ma dau mare, sa dau lectii de limba romana si sa ma sparg in... rasini, ca doar nu intereseaza pe nimeni daca scrii cu "t" sau "tz" sau "k" in loc de "ca"... Cum isi gaseste ignoranta scuze!

Una peste alta, mi se rupe mouse-ul de ce spun ei sau ce au sa-mi reproseze. Ce ma da pe spate este reactia in astfel de cazuri... Eu unul stiu ca atunci cand cineva ma corecteaza, analizez, cercetez si, daca intr-adevar eu sunt cel ce a gresit, ii multumesc omului ca mi-a aratat cum stau lucrurile de fapt. Nu ma supar nici daca sunt corectat in public fiindca pot sa admit ca exista oameni mai destepti sau mai informati decat mine. In cazul celorlalti, lucrurile stau oribil: nu numai ca poseda orgolii uriase, dar mai sunt si inversunati. "Cum, frate, sa-mi zica mie asta - ca nici nu stiu cine e - ca am gresit?" sau "Ce te freaca grija, bai pulica, cum vorbesc eu?"...

In acelasi context am avut o discutie cu doua zile in urma pe diverse teme. S-a ajuns la compararea jetului urinei si am raspuns la intrebarea "tu ce-ai realizat pana la varsta asta?" cu enumerarea diverselor momente interesante din viata mea, cum ar fi niste premii pentru literatura sau experienta de DJ intr-un radio studentesc. Replica a fost: "Pffft! Ai facut un cacat! Eu pana la varsta asta (31), m-am casatorit si am facut un copil!". Asa... SI?!? Nu stiu daca -tu- crezi ca asta e o realizare, dar te asigur ca NU e. Asta i-am spus si ilustrului meu interlocutor anonim care se punea travers la orice spuneam. Tu chiar crezi ca ai facut ceva? Ideea ma face sa rad! Orice imbecil, retardat, tigan mizerabil, se poate casatori si turna zeci de plozi vai mama lor. Trezeste-te, romane! Singurul lucru pe care l-ai realizat fizic (dar nu si mental) e faptul ca ti-ai complicat viata de doua ori mai tare!

As vrea sa am rabdarea sa vorbesc despre magariile de la TV - sa seman mai mult cu Mircea - dar el e platit pentru asta, deci eu n-o s-o fac pe gratis. Blogul asta este despre banalitatile exceptionale pe care le traiesc zilnic, nu despre prea-discutata criza. Pe asta sau razboiul Tariceanu - Antonescu sau candidatura EBA la euro-parlamentare ti le argumentez verbal cu mare placere, la un pahar de vorba. Aici, in schimb, sunt la mine acasa. Si casa mea, numai a mea, e cum vreau eu - azi e fara politica, dar plina de indivizi (inclusiv politicieni) gata sa fie luati in primire. Care te bagi la o tortura in LAN?


Niciun comentariu: