miercuri, 10 iunie 2009

Cifra magica 3


Motto: "Se zice sacuri, nu saci! Consulta un dictionar, incultule."

Ieri am reusit sa ma enervez de 3 ori intr-un interval foarte scurt si, de data asta, chiar nu e de vina awareness-ul meu exagerat vis-a-vis de ce se intampla in jurul meu... Apropos: uite asta e un alt lucru ce ma scoate din minti! Mai nou se scrie "vizavi", fiindca Pruteanu a lasat cu limba de moarte o boala care sa omoare limba: versatilitatea romanului cand vine vorba despre cum sa ne distrugem formele de exprimare. Odihneste-le, Doamne, pe roabele tale Romana, Franceza si Engleza in loc cu verdeaaaataaaaaaaa!...

21:30, zambet larg, postura relaxata, masarea palmelor, ochii pe genericul "Sinteza Zilei", volumul dat mai tare pentru a nu rata vreun ton sau vreun cuvintel care sa altereze mesajul. N-apuc bine sa-mi infig fesele in scaun, ochii-n TV si emisferele cerebrale in discutie, ca vocea provenind dinspre figura vesnic zambitoare din ecran ma zgarie pe timpan, cu nesimtire demonica. Si iata! In toata splendoarea ei, Monica Iacob-Ritzi imi frige doua peste ochi si ma pune la punct, vorbind continuu peste moderator, invitati, peste mine si cred ca l-ar fi bruiat si pe Dumnezeu daca ar fi indraznit sa comenteze... Ea e ministru, prietene, si, mai mult, femeie! Cum iti permiti tu s-o contrazici sau sa-i pui intrebari? Pac-pac! Doua bucati peste ochii Oanei Dobre, care incerca sa afle ceva. Pac-pac! Doua si domnului Gadea, eschivandu-se deloc elegant, in admiratia lui Hrebenciuc. Tac-pac si-un joc copilaresc despre "cine a fost pe scena"... Pac-pac, doua flegme virtuale pentru doua flegme. Ar fi fost reale daca mama nu ar fi inlocuit vechiul JVC cu un LG nou... Si apropos: Hrebe, cand vorbesti unei doamne jurnaliste nu-i spui "Oana", ca n-ai facut serviciu la popota cu ea, ba baiatule! Iti multumim ca ai aratat si tu cat respect oferi jurnalistilor!

21:40, cheia in usa, pasi pe hol, figura maica-mii in usa dormitorului. Ne pupam, ne intrebam reciproc "ce faci?" si simt cum tensiunea imi creste: "Am fost la doamna X si Y a venit si el." Y fiind fratele doamnei X, un medic stomatolog divortat, care crede ca le stie pe toate si este cunoscut pentru insistenta si nesimtirea lui. "Y vine la mine..." continua mama "...si-mi zice salut, in timp ce-mi intinde mana." Y se certase cu ea, gonind-o din casa sora-sii fiindca a indraznit sa-i spuna ca fumeaza prea mult si sa-l roage s-o lase mai moale (avand in vedere ca sunt 3 oameni in incapere care fumeaza). "I-am dat peste mana si i-am spus ca n-avem ce vorbi pana nu-si cere scuze. Stii ce mi-a raspuns?" intreaba maica-mea inghitind aer adanc. Dau din cap negativ si ma darama cu raspunsul: "Dute-n pizda ma-tii!". Strang tablia biroului puternic intre degete si simt cum pulsul accelereaza. Imi plesneste capul de nervi si-mi imaginez, pentru a ma calma, o reactie alternativa in decorul acelei camere, si-mi vad mainile prinzand gatul lui Y si aruncandu-l in cel mai apropiat perete... Dom' doctor, ai pus-o cu mine! "Sa-i transmiti doamnei X sa-i zica sa se fereasca de mine!" marai catre mama in timp ce incearca sa ma calmeze inutil.

00:00, emisiune terminata, draci x2, relaxare in World of Warcraft. "Cumpar sacuri mai mari de 20! Cine face?" urla pe chat un coleg de ghilda. Simt din nou ca tamplele o sa-mi plesneasca si o sa mor dintr-o exagerata hemoragie. Ii atrag atentia in particular doar pentru a fi insultat, numit incult si mi se sugereaza sa consult un dictionar. Dupa un schimb de replici elegant-puerile, adica gandite si tintite din partea mea si total copilaresti din partea lui, mi se infige un penis in gura, de fata cu sefa ghildei, care nu vede, nu constientizeaza si nu are nici o reactie. Parasesc grupul dezamagit si sictirit x3. Un tip se agita pe chat, incercand sa atraga atentia asupra unui lucru de bun simt... Am senzatia ca ma privesc astral, din afara corpului, si imposibilitatea de a misca vreun suflet aproape ca-mi provoaca lacrimi. Nu misca, nu vor, nu-i intereseaza si gasesc orice scuza ca sa ne ignore; in cazul de fata un joc.

Concluzii:

1. Femeia politician romanca este o curva ordinara. Incearca (prost) sa imite modelul femeii americane, imbracand costume serioase la sedintele zilnice, dar dansand seara pe mese. Inlocuieste tactica logosului pompos care confuzioneaza audienta cu cea a bataii de campii fara pic de gratie, neascunzandu-si defectele. Nu se da inapoi de la nimic, nu incearca sa acopere injuriile colegilor la adresa presei (in mare parte), ci chiar le explica, aparand aceasta practica foarte la moda in ultima vreme. Se eschiveaza prost, se scuza talamb, zambeste tamp in timp ce raspunsurile-i ne sfideaza ratiunea, raspunzand NUMAI ce vrea ea, indiferent daca cuvintele care ii ies pe gura satisfac sau nu curiozitatea. Ii lipseste total profesionalismul, demnitatea si bunul simt, jignind in mod repetat si apasat inteligenta interlocutorului si audientei. Ca sa iasa din cacat ii va acoperi intodeauna acustic si volumetric pe ceilalti - o tactica caracteristica individului suferind de complexul inferioritatii; stie, se stie si incearca sa inghita aer in timp ce se scufunda tot mai adanc...

2. Titlul, varsta, sexul si stereotipul sunt concepte inutile in intocmirea profilului de individ. Nesimtirea (nu dragostea), invinge totul si depaseste orice obstacole, lafaindu-se in toata splendoarea sa in cuvintele, expresia faciala, postura sau chiar simpla prezenta. Se cultiva in timp si, asemeni vinului, are un gust mult mai intens odata cu varsta inaintata. Stereotipul machedonului Becali ma deranjeaza si il combat, desi cazuri precum cel al domnului Y ma fac sa ma intreb daca nu cumva ceilalti au drepate si rasismul snobilor este complet justificat. Ma pot amuza pe seama lui cat timp Y se contrazice pe orice subiect si se prezinta drept model de succes (in timp ce cabinetul lui e in faliment, fiind un doctor execrabil), dar nu pot inchide ochii cand imi jigneste mama atat de grav. Asemenea vorbe nu se spun nici femeii de serviciu, daramite unei doamne care nu ti-a vorbit decat cu respect, chiar si cand ai dovedit o marlanie crasa... Scot manusile, imi las bunele maniere in sertar - fineturile se impart cu oameni ce le pot intelege si aprecia. Pe scurt: o sa-ti sparg fata, jegule!

3. Comanda /ignore in WoW (World of Warcraft) este sfanta. Din pacate, lista oamenilor ignorati este limitata la o anumita cifra, asa ca trebuie sa-mi aleg cu atentie bataliile. In ciuda discutiei, absurde prin natura ei, jocul la o singura poarta, irosirea unor jigniri decente pe un animal prea prost sa le inteleaga, am invatat totusi ca unele persoane nu rezoneaza intelectului meu. Asemeni femeii politician, exista oameni incapabili sa raspunda decent sau sa inteleaga mesajului unei replici; exemplu:

Eu: "Esti un excrement genetic si maica-ta ar trebui impuscata pentru crima pe care a comis-o aduncandu-te pe lume. [...] Mi-e ciuda ca impart societatea cu oameni ca tine, care in loc sa se corecteze si sa se scuze, isi permit sa-mi chestioneze cunostiintele in materie de gramatica si protesteaza asemenei unei prostituate neplatite."

El: "waw... ce tare esteasta! ai gandito mult mah? k nu mai impresionat sa sti esti prost d mori bah. copil de 12 ani la modu kum gandeste"

Trebuie sa recunosc ca nu am replica, arme, scut, idei, rabdare, capacitate de procesare in astfel de cazuri. Mai mult, atunci cand audienta unei astfel de discutii se da de partea imbecilului si se amuza simt ca am fost aruncat in halucinatia bolnava a unui drogat. Imi amintesc de fiecare data ca astia sunt oamenii printre care pasesc, printre care respir, printre care incerc sa comunic... Si-atunci, iubita mama, draga prietena, loial amic, chiar crezi ca ma auto-claustrez fara motiv? Chiar CREZI ca dincolo de acesti pereti, de usa aia rece, exista un mediu care-mi face bine? ...sau unul care ma violeaza intelectual si ma otraveste fizic? Tot ce pot sa fac e sa cresc; asemeni generalului Lee, voi urla si eu, parafrazand celebra expresie "The South will rise again!": bunul simt va invinge! Pregatiti-va. Vin.


4 comentarii:

Thais spunea...

1.Si eu m-am gandit astazi sa scriu despre Oana Dobre astazi.Ii stiam blogul , si m-am mirat regasind-o asa blonda si diafana la S.Z.Aparent.
Aseara n-a dat nici un milimetru inapoi din fatza cucoanei cu pretentii de politician.
Dar stii ce e mai trist?Ca avem politicieniii pe care ii meritam , ca natie.

2.Despre domnul acela n-ar trebui sa-ti faci nervi.Ca iti omori neuronii zadarnic.Il pocnesti cu prixima ocazie , si gata...rezolvi situatia.

3.Nu te mai baga in taratza , ca te mananca porcii.
Anonimatul le da putere, iar incultura ii urca pe culmile nesimtirii.

Anonim spunea...

mota, nu te mai supara. astia sunt oamenii. nu ii poti schimba..daca incerci , iti faci nervi si nu se merita. ordinarul ala trebuie tratat cu ignor. nu mai pune la suflet toate mizeriile. concentreaza-te pe drumul tau... sa iti fie tie bine si celor din jurul tau...cei care merita. ai grija de tine.

AngelWings spunea...

subscriu la ceea ce a spus bby
chiar nu merita sa-ti pierzi timpul cu astfel de exemplare...oricum gramatica si ortografia specimenului spun multe despre coeficientul lui de inteligenta...
Sa ai o zi minunata (si zambitoare)

Tomcat83 spunea...

Am avut grija de m-am rupt... Mi-am rupt, de fapt, piciorul. Exact ce-mi lipsea - detalii in curand.