joi, 12 iulie 2012

Apatia, revolta pasiva si rezultatele...


Lennox e un subiect care circula pe Facebook de cateva saptamani. Poate mai mult, dar la mine abia acum a ajuns. In caz ca nu stii despre ce e vorba, e OK. Nici eu n-am stiut pana ieri fiindca nu m-a interesat. Da, ai citit bine: NU m-a interesat, chiar daca am inteles ca e vorba despre un pitbull (sau cel putin asa arata in poza), a carui viata era in mana Belfast City Council.

De ce nu mi-am batut capul? Fiindca intreaga campanie de awareness, la fel ca toate celelalte mizerii de genul, s-a invartit in jurul ideii de "da share daca nu vrei sa moara animalul asta". La fel ca in cazurile precedente, campania a avut fix acelasi rezultat: Lennox, al carui stapani ziceau ca nu este pitbull, ci o corcitura de bulldog cu labrador, a fost eutanasiat ieri deoarece in U.K. legea spune ca este ilegal sa ai astfel de animale.

In momentul de fata sunt suparat pe toata lumea:

- Pe Consiliul idiotilor, care l-a luat pe Lennox in urma cu 2 ani (da, DOI ANI!) si care n-a fost in stare sa ia o hotarare mult mai simpla si civilizata, cum ar fi sa-l dea spre adoptie in ALTA tara, unde nu e ilegal sa ai astfel de caine in curte.

- Pe corurile de zvonaci si jelitori profesionisti de pe Facebook, care au impresia ca ceea ce fac ei ARE vreo finalitate sau rezultat palpabil, si care prefera sa ridice altare din lumanari si sa faca / imparta poze, decat sa iasa din casa si sa ajute la propriu una din cauzele pe care el share-uieste pana la exasperare online.

- Pe iubitorii de animale si sustinatori ai lui Lennox din Belfast - pe astia sunt cel mai suparat! Adica cainele ala a fost FURAT practic acum DOI ani, si in tot acest timp nu s-a gasit nici macar un barbat, cu destula inteligenta si coaie de fier, care sa sara gardul si sa-l salveze? Sau ce? Era tinut intr-o inchisoare de maxima siguranta? Nu! Facem campanii pe Facebook, asteptam ca populatia virtuala sa influenteze decizia Consiliului cu Like si Share.


Nu aveti dreptul sa plangeti. Nici macar unul din voi! Daca porcaria asta mi s-ar fi intamplat mie, in a doua noapte, eram cu unul-doi prieteni la adapostul respectiv, cu masina pornita si farurile stinse, imbracat in ninja si incercand sa-mi recuperez cainele in stil Mission Impossible. Au trecut doi ani si nu s-a gasit unul sa se revolte destul de tare incat sa faca asta? Nu si-a dat nimeni seama ca nu e moral sa ucizi un animal nevinovat doar fiindca e altfel? O mie de vorbe, o ceapa degerata...

P.S. De ce nu vorbeste nimeni despre cazul Iuliei Capatana din Baneasa, Giurgiu? De ce nu urlati ACUM, dupa cele 4 atacuri nocturne consecutive, ale tiganilor din zona, care s-au soldat cu pagube majore? De ce nu se urca nimeni in masina, cu o naveta de Molotov, sa-i invete minte pe nenorocitii aia? Sa nu faceti asta! Sa postati pe Facebook ca, saraca femeie care adaposteste 200 de caini, e asaltata zilnic de niste scursuri manipulate de un primar oligofren! Asta sigur va schimba ceva.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Serban, multumesc mult pentru ca ai scris de Iulia si de situatia din Giurgiu... am fost acolo in noaptea atacului, inca nu am gasit energie sa insir in scris cum a decurs totul... cumplit...

Tomcat83 spunea...

Imi pare rau ca nu sunt in tara. As fi venit eu pana acolo si sunt sigur ca as fi gasit si alti revoltati ca mine.