sâmbătă, 21 iulie 2012

Gandeste singur!


Doar ce am terminat de citit articolul asta, scris de Andrei Mantog in revista Kamikaze, si m-a pus putin pe ganduri. As vrea sa spun ca sunt destul de matur incat sa cantaresc alternativele Democratie Nesimtita vs. Totalitarism Ordonat. In realitate, habar n-am ce a facut cuplul Pontanescu de a suparat o Europa intreaga. Ar fi cazul sa imi ordon chilotilor sa tremure de groaza? Sa iau un marker si-o buca' de carton, si sa alerg disperat prin Piata Victoriei anuntand Apocalipsa? Chiar nu stiu. Si, asemeni tizului de la Kamikaze, si eu sunt prost, dar din spirit de autoconservare. Asa ca... casc si eu gura la ce zic altii.

Si baiatul asta zice asa (si poate zice bine): Europa e scandalizata de ce face dictatorul Ponta si Basescu e o victima, care trebuie aparata, daca ne vrem intreg si nevatamat "statul de drept". Hmmm! Statul de ce? Drept. Dreptul cui? ma vad nevoit sa intreb. Mai are rost sa toc din nou toate actiunile intreprinse de guvernarea PDL-ista? Nu! Va zic doar una, fiindca am fost acolo si-am vazut-o cu ochii mei de rezident in "mahalaua cinstita": 10.000 de profesori, doctori, cadre militare, politisti si multi revoltati carora li s-au taiat salariile pe motiv de CRIZA, un Boc care apare dupa 3 ore si zice "ASTA E, obisnuiti-va cu ideea!" si un Parlament care, la nici 24 de ore, isi voteaza MARIREA BUGETULUI VACANTA. Deci dreptul... statului de drept?

Acum zice tot dl. Mantog ca cica Europa, cu intreaga-i adunare de capete luminate si revoltate pe stilul pontistic de a face politica, ne-ar vrea binele. Ca de! suntem parte din U.E,. si Germania, si Franta, si restul puterilor care "este", doresc sa ne dezvoltam si sa fim liberi si democratici... Si mai ii compara pe diversi presedinti de institutii cu baietii veseli de la Antena 3 si... Si? Si cam atat. Hmmm din nou! Nu e nici un secret ca ii simpatizez pe Gadea si pe Badea, dar sa fie ei oare singurii care zbiara "jos Base!"? Posibil si asta. Deci...

Deci! Daca tot vorbim despre posibilitati, si "este o chestiune de statistica" (conform articolului), va intreb si eu: cand, in ultimii 1000 de ani, a fost Europa interesata de "evolutia" Romaniei? Cand ne-au tradat in mod constant, cand ne-au furat bucati din teritoriu sau cand ne-au tratat ca pe niste gunoaie si ne-au abandonat rusilor? ...Deci ce? Presupunem idealistico-democratic ca ei toti sunt niste creaturi evoluate, al caror cod genetic nici nu cunoaste ce inseamna "interes meschin"? Ca vor, de fapt, sa ne salveze (in sfarsit!) si astfel sa se revanseze pentru violul anal la care au supus tara asta in mod constant pana in prezent? Nu stiu - sunt prost.

Si in prostia mea, concluzionez:

Basescu inseamna democratie. Nu, imi cer scuze, dar nu pot sa cred asa ceva! Nu pot sa scriu asa ceva, fiindca sunt N exemple pe care le pot da, contrazicand afirmatia Europei. Dar hai! Sa presupunem  prin metoda reducerii la absurdul ridicolului ca asa ar fi: Basescu + Democratie = Love. Deci pe de-o parte, avem asta, care vine la pachet cu futurea valorilor morale, coruptie netratata, distrugerea sistematica a sistemului sanatatii, justitiei si invatamantului, si reprezentanti ca Udrea, EBA, Boc si ala de la Cultura, care e mai prost ca noaptea, si ignorarea completa a electoratului (ba chiar repros cand vine vorba de protest).

Alternativa este Pontanescu, un dictator viclean, un asasin al democratiei, un fel de Damien copilul satanic, plamadit din esenta lui Iliescu. Si asta vine cu... ce anume? Pai nu stiu. Dar e rau! Ca face schimbari dramatice intr-o tara care n-a evoluat nici 1% din cat a trebuit din '89 incoace. Si ii place si cu smenozeli gen "Shadow Gouvernment". Nu bun! Nu frumos sa lovesti la operatie! Bine atunci: nici cu asta nu vrem!

...Sa bem ceva, zic. Si sa intrebam, ca minunatul prototip romanesc caragialistic: eu cu cine votez?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Du-te la un consult Andrei mama ! Chiar si unul oftalmologic e bun la inceput , sa vezi macar bine ce e in jurul tau , ca de priceput n-ai sa fii in stare niciodata !!!