marți, 11 iunie 2013

Ti-am dat un inel. Si sifilis.

Dacă te cheamă Georgeta, ar trebui să vinzi ciorapi, nu să scrii la un ziar, fie el și online. Am citit până la capăt mizeria asta care provoacă reflexe gastrice necontrolate ca să fie documentată treaba... 

Sunt convins că voi, goblini mici și mereu pofticioși de cafteală, v-ați scandalizat ca oile. Cum să îngrădească domn'e dreptu' la futai? Păi așa am ajuns? Și de-asta avem nevoie? Noi vrem școli și spitale! Că normal, v-ați holbat ca găina la mărgică, și n-ați văzut dincolo de chestia lucioasă. Dar nu-i nimic, că de-aia sunt eu aici, ca să vă traduc.

Să începem cu titlul. E prost, neinspirat, ba împrumutat de la Victor Ciutacu (fără a i se plăti drepturi de autor), ceea ce m-a făcut imediat să realizez că Georgeta Petrovici este o idioată, fără pic de simț jurnalistic... De fapt fără  pic de simț de orice. Confirmat, desigur, în rândurile ce au urmat, din care poate, poate, 10% să fie scris de ea. Restul sunt doar citate. 

Deci, tanti Geta zice: "La Timișoara a fost editat..." iar asta înseamnă că tinerilor " nu numai că li se îngrădește, în mod flagrant, dreptul la viață privată, dar este cel mai perfid mijloc de subjugare morală a tinereții lor". Aha. Logica de strut! Dacă s-a editat... stai, stai, că nici nu pot să-mi adun ideile. S-a EDITAT? Sau s-a tipărit? Că editat, după slabele mele cunoștinte în domeniu, "editat" înseamnă altceva. Și, oricare ar fi cazul, dacă s-a editat cea mai malefică carte din lume, asta inseamna ce ai dedus tu că înseamnă? ...Bă, ești copac?! Eu zic, aici pe blog, că ești o vacă ordinară, care susșine orice căcăt pentru puțin trafic pe infecția aia de site și pentru ceva credibilitate jurnalistică, încălcând principiile profesionale, și ar trebui să fi omorâtă cu pietre. Deci... înseamnă că instig la violență și, în curând, cei care mă citesc o să te vâneze cu furci și topoare, ca pe o dihanie dintr-un film horror. Nu? Că așa a scris Andrei. Deci trebuie să fie adevărat și să se aplice ce am zis eu!

"Elevele învață să facă sex numai după căsătorie și primesc recomandarea fermă să evite mass-media pentru că le manipulează." Asta e de rău, nu? Adică la ce gang-bang-uri trag ăștia prin veceurile din licee, e dă nașpa că li se recomandă maimuțelor să nu se mai cordească în draci sub influența tuturor otevismelor, clickurilor și evezeurilor. E nasol când nu mai ai cui să-i fuți creierii, pe cine să îndoctrinezi, pe cine să controlezi... cam cum face Biserica. Că n-o să mai aveți voi subiecte cu profesorul Futescu care-a satisfăcut-o anal pe eleva Băseanu. Că n-o să se mai ultragieze gospodina de Grozăvești. Că n-o să vă mai bage nimeni în seamă! Săraca mass-media se va zbate în chinuri de durere.

Hai să ne înțelegem, copii: articolul ăsta valorează cât flocul nr. 31 de pe coiul meu stâng. NU este despre faptul că niște unii au scos un manual de educație pre-maritală (nu de sex creștin, cum zice panarama asta de la EVZ). Este despre cum "Biserica e de căcat" e foarte la modă și cum, în lipsa (intenționată sau nu) de subiecte legate de Biserica Ortodoxă, o rapandulă de reporter încearcă să vă prostească; menționează că acel manual e editat de greco-catolici, dar continuă cu "creștinii". Nu zice "catolicii". Oare de ce? Păi e simplu. Atacă problema, fără să atace problema. Zice "biserica", împingând în lumina reflectorului ceva ce ne deranjează destul de tare în ultima vreme, dar se poate apăra oricând, în caz că îi trimite IPS-ul niște racheți s-o caute la plombe, că s-a referit la strict catolici, dușmanii de moarte ai preotului român. În timp ce eu, tu și restul, proști fiind și gata de scandal, citim doar "biserica" și aplaudăm simțul ei critic.
"Și continutul?" o să mă întrebați. ...Care conținut? Niște prea-religioși au scos o carte despre o doctrină. "Noi zicem să faci așa". Nu te forțează, nu-ti bagă pumnul în gât, nu te amenință că-ți sparg e-mailul. Ei cred că așa e bine și-atât. E dreptul lor! Dar nu... EVZ, prin cel mai prost editat articol din istorie (că am eu postări pe blog scrise în viteză mai ușor de descifrat decât scriitura aia de mâna a cinșpea), oferă ateilor zeloși încă un subiect de bârfă: "uite, mă, ce de căcat e religia asta!"

Așa că, dragii moșului, nu mai puneți botul la orice. Puțina paranoia nu strică. Există o groază de motive pentru care EVZ pune așa ceva online: din lipsă de idei, ca să se puna bine cu BOR, ca să distragă atenția de la chestii mai importante sau chiar fiindcă sunt ATÂT DE PROȘTI.

Acum să vă zic eu ceva interesant: în Constanța, lângă habitatul meu natal, e o chestie care se numește Curtea Brâncovenească. Printre altele, complexul care aparține BOR, are și o alimentară în care se vând numai produse naturale, gen găini crescute cu grâu și porumb fertilizat cu moaște, și suc de soc din soc sfințit. Lăsând la o parte faptul că prețurile sunt de trei ori mai mari ca-n alte magazine, că laptele de vacă e din vacă binecuvântată de vreun megafericit, mai împart și pliante "educaționale". Dacă EVZ voia într-adevăr să muște din căcănarii ăștia-n fuste negre, trebuia să caute acolo. În alea în care zice că pornografia distruge familia și iarba deschide e drumul către diavol. Propaganda de-un cretinism cum numai niște capete bisericești puteau să producă...

Totuși! Nu e treaba nimănui când, cât de des și cu cine ți-o tragi tu, dar chiar dacă ar fi, nu o să te oblige nimeni să-ți pui lacăt la chiloți până te căsătorești, cu o broșura sau o cărțulie. Cât timp vă cereți dreptul la opinie, lăsați-i și pe alții să o exprime pe-a lor. Că, în mă-sa de democrație, nu săreați așa de cur dacă se luau de țigani, de homosexuali sau de metaliști!

A da. Și muie demagogilor de la EVZ!






Niciun comentariu: