miercuri, 18 februarie 2009

Taci!

Nu sunt nebun. Constat, nu incerc sa ma conving. Dupa cele intamplate in ultimele zile am realizat ca eu sunt un om perfect normal, cu pasiuni si ganduri excentrice, e adevarat, dar totusi sanatos mental. Desi sunt cam slab de rabdare si galagios, am realizat ca nu imi pierd firul ratiunii atat de usor. In schimb, femeile, da...
Ai observat ca dupa ce ai terminat o relatie in conditii civilizate, ea vrea intotdeauna sa ramaneti prieteni? Ma rog, aproape intotdeauna. Si, daca esti bou ca mine, accepti. Zambesti frumos, o cauti, o intrebi ce face si, inevitabil se va ajunge la un conflict. Incet-incet nu o sa-ti mai recunoasca nici una din calitatile pe care le aveai cand erati impreuna, nu va mai percuta la glume si, 100% sigur, iti va deserta un camion cu reprosuri in cap (moment in care iti vei dori sa fie caramizi). Am inceput sa am si preferinte, fiindca, hai sa recunoastem, dupa ce cineva ti-a turnat "iubirea mea vesnica", "singurul barbat pentru mine" si "sufletul meu pereche" vreo 6 luni, iti vine sa vomiti de ras cand realizeaza dramatic ca esti, de fapt, un magar. "Vai, dar cum poti sa folosesti cuvantul ala?! Nu-ti permit!" sau "Asa... Uite fata asta a ta nu am vazut-o cat am fost impreuna. Bine ca am remarcat acum si ca nu e prea tarziu."...Auzi, duduie, in atatea luni de zile, chiar n-ai remarcat ca sunt magar sau te faci ca nu intelegi cat de mult ma enervezi?
Alt aspect bestial al relatiei cu fosta e ca atunci cand se va ivi o cearta (si se va ivi cu siguranta), ea nu are nevoie sa-ti explice de ce crede ca esti de cacat. Notiuni precum logica, ratiunea, luciditatea nu se aplica; iti va rupe beregata fara sa clipeasca si tot ea va fi cea nemultumita fiindca ai patat-o cu sange. La fel de amuzanta e clipa in care iti dai seama ca vorbesti singur, ca toate explicatiile tale si incercarile de a lamuri lucrurile sunt clipe importante, pierdute, si cuvinte pe care le-ai fi putut folosi productiv. Diferenta dintre tine si ea e ca tu folosesti cuvintele pentru a repara, a trata o boala, in timp ce ea le foloseste ca arme. O, da! Barbatii sunt niste porci... Poate c-ar fi trebuit sa va dam de doua ori cu capul de sifonier, ca sa ne respectati...
Sau nu. Mamele sunt geniale. Mai ales atunci cand n-au absolut nici o explicatie pentru ceea ce au zis sau au facut. Pentru ca nu le trebuie; au urmatoarele scuze: "fac destul pentru tine", "sunt mai buna ca alte mame" (a se intelege iubitoare, atenta, muncitoare sau orice altceva crede copilul ca e o calitate la o mama), "sunt mama ta, merit respect" sau "asta mi-e rasplata? de ce nu pot avea un copil precum ...-escu". Mamele sunt total sarite de pe fix! Nu au pic de luciditate si rostesc exact cuvintele care le vin in cap, fara sa le mai gandeasca. Procesarea are loc dupa, in timp ce tu incerci sa intelegi, te enervezi si tipi. Procesarea nu este niciodata dusa pana la capat fiindca "tu nu ai dreptul sa iti critici mama". "Cand o sa ajungi la varsta mea", o sa-mi zbor creierii daca nu pot avea o conversatie coerenta. Exemplul de azi:
Ea: "Ma doare spatele de la osteoporoza..."
Eu: "Ia ceva, un calmant."
Ea: "Nu, ca nu trece cu aspirina..."
Eu: "Nu aspirina. Ceva mai puternic."
Ea: "Nu trece. Imi trebuie medicamentele pe care mi le-a recomandat doctorul."
Eu: "...Pai?"
Ea: "Sunt prea scumpe..." (brusc nervoasa) "Bine ca-ti iei tu tigari!"
Eu: "Dar... de ce nu mi-ai zis nimic?" (prea tarziu - iesise pe usa).


Nu e valabil tot timpul... dar in clipele astea, VA URASC!

4 comentarii:

Anonim spunea...

..au reusit sa te enerveze rau de tot :P

app de ecshi si ecse: mi s-a intamplat sa ma despart de un tip (il stii) si sa punem PUNCT. am hotarat sa nu mai vorbim, sa rupem orice legatura. si a fost mult mai decent si mai bine, cred ca pt amandoi. chiar daca la inceput a fost ciudat.. si al dreq de greu.
acum, vorbim de max. 2 ori / an. de ziua mea si de ziua lui :)
in multe cazuri, egal cum e despartirea, daca pastrezi contactul cu persoana respectiva, cel putin unul dintre voi se va agatza de trecut, intr-un fel sau altul.
mai bine va vedeti fiecare de viata lui.

D.

Tomcat83 spunea...

Asa ziceam si eu...

Destul de simpatic articolul, nu? Adica pentru unul scris pe fuga... :P

Anonim spunea...

really soapy :)
..with bubbles ;))

:P

Anonim spunea...

Foarte tare articol!!! Multi dintre prietenii mei s-au plans exact de ce povestesti tu acolo. Nu c-as fi vreun intelept, io n-am facut gresala asta, dar am facut una si mai tare, m-am combinat pt 4 ani si ceva cu cea mai buna prietena a maica-mii (sa nu crezi ca-i de varsta ei :-)). Ne-am despartit intr-o buna zi, dar ghici... Ele au ramas prietene si de fiecare data cand suna dupa ea si raspund eu, urmeaza un tir de intrebari gen ce faci, cum o duci, serviciul, munca, sanatatea etc, de-mi vine sa arunc telefonu' pe geam. Ar fi trebuit sa stiu din capul locului ca asa se va intampla.