marți, 27 octombrie 2009

Publicitate



Ma calca pe nervi rau de tot reclamele cu copii. Nu ca as avea ceva impotriva piticilor de gradina - imi doresc si eu unul candva - dar absurditatea situatiilor in care sunt pusi ma scoate din minti!

Reclama la punga Maggie sau Knorr sau cum dracu' s-o numi: "...si copanele se pun in punguta si se baga la cuptor". Sa mori tu! Adica la 6 ani ai tai, printre computere si desene animate cretine, ai dezvoltat brusc o pasiune pentru bucatarie. Sa-nteleg ca acelasi pispirel o sa apara in curand la televizor, de data asta drept copil genial in arta culinara sau ce...?

Reclama la detergent Dero (parca): "Am observat ca mamei ii place sa faca lucrurile de 2 ori..." Poftim? Reclama asta lasa atat de mult loc de interpretare, incat ma indoiesc ca geniile din spatele scenariului impart mai mult de o emisfera cerebrala. CHIAR cred ca nu o sa faca nimeni misto pe tema asta?! "...Dar nu ii place deloc sa spele rufele de 2 ori." WHAT?! Ce copil intreg la cap o urmareste pe ma-sa cand spala rufele...!? Iubito, apuca-te de sah - e mai sanatos!

Reclama la ciocolata Kinder: "Daca ar putea, copiii ar face o ciocolatica exact pe masura lor." Fata draga, mama secolului, tu probabil urasti ciocolata; vreau sa-mi arati si mie copilul care vrea putica aia de lapte, suflata cu praf de cacao, in locul unei "caramizi" Cadbury sau Milka de 30 X 10 X 3! ...Ca dependent de ciocolata, l-as bate peste ochi pe cretinul de la Kinder fiindca a inventat rahatul ala in primul rand. Iar individului care a crezut ca e o chestie desteapta sa arunce pisica in curtea copiilor, ca cica asa vor ei sa fie, i-as oferi un sut in ouale lui Kinder. Apropos: si de alea si-au batut joc. Ce magarie...

Reclama la cereale Nestle`: "CU CEREALE INTEGRALE!" Ti-as baga cerealele integrale fix pe gat, dar fara lapte! Pai, ma maimuta mica, stii tu ce-s alea cereale integrale? Nu, habar n-ai, dar daca o zici pe ecran, toti ciutanii o sa zbiere ca vor si ei. Ca-s si sanatoase, si gustul "SUPER BUN!". Si i-ati auzit vocea? Zici ca e scos temporar de la orfelinat! Sa mor si nu inteleg de ce e atat de greu sa faci casting pentru o voce normala...

Si, desigur, preferata mea: reclama la ziarul "Adevarul". Asta mi se pare cea mai comica dintre toate, avand in vedere ca este un ZIAR, nu o carte de colorat sau un concurent al lui "Super Bebe"! Mai mult, ca spuneau si baietii aseara la "Sinteza Zilei", demagogia este completa - ziarul in cauza fiind CEL MAI politic pana de curand, iar acum punctul lor forte, cel mediatizat, e ca "refuza publicitatea electorala" si "nu publica subiecte politice". Din alt punct de vedere, cine dracu' vrea sa citeasca un ziar (zic ziar, nu revista) in care nu se vorbeste nimic despre lucrurile cu adevarat importante? Si, sa nu scapam ideea, in ultimele secunde ale spotului apare o fetita care ne anunta ca viata noastra este sufocata de politica si ca trebuie sa cumparam publicatia. Frate... Te-ai lovit la motor? CE LEGATURA ARE COPILUL CU ZIARUL?!

...Era o vreme cand imi placeau enorm anumite reclame. Acum mi se ridica tensiunea cand aud copii astia vorbind undeva pe fundal si nesfarsitele stupizenii de reclame ale companiilor GSM, repetate diabolic, cu aceleasi melodii si aceleasi super-oferte. Si inca n-a inceput campania electorala! Sa vezi atunci distractie; o sa-l vedem pe Base si Crinisor si GE-oana si Tudorel pana o sa le rostim motto-urile si-n somn...

Pe de alta parte, constat uimit cum o simpla melodie ma poate scoate dintr-o astfel de stare de rahat si imi lipeste un zambet pe moaca. Mi-a luat ceva sa gasesc piesa, ca de!, pe DC e greu cu muzica buna, dar in sfarsit a intrat in posesia mea.

Un comentariu:

D. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.