duminică, 1 noiembrie 2009

Pregatiri de razboi

Motto:

George Bush, regina Elisabeta si Basescu mor si ajung in Iad. Dupa zile intregi de tortura, regina isi face curaj si merge la Diavol:

-Am si eu o rugaminte: am murit atat de subit si sufar atat de mult aici. Nu este nici o modalitate de a afla ce se intampla cu tara mea iubita?
-Desigur! raspunde Lucifer. Uite acolo un telefon public, poti suna si vorbi cat doresti. Dar costa!
-Minunat! se bucura regina si se si repede sa vorbeasca.

Suna, vorbeste cu Charles, afla ce s-a mai intamplat in Anglia, trec 10 minute si iese.

-Costa 10 milioane de lire sterline, o anunta Diavolul.
-Wow! se mira ea. Asa de mult? Eh... Bine, platesc. A meritat sa aflu ce mai fac cei dragi si ce se mai intampla pe-acasa.

Bush, vazand asta, cere si el sa dea un telefon. Suna, vorbeste cu Chaney, cu nevasta-sa, cu ta-su, si iese si el dupa 15 minute.

-Costa 15 milioane de dolari, il anunta si pe el Diavolul.
-Exorbitant! declara George. Dar platesc! A meritat fiecare cent.

Intra si Traian imediat si se pune pe vorbit. Vorbeste cu nevasta-sa, cu fiica-sa, cu Boc, cu Udrea, cu tot partidul si trec vreo 5 ore. Iese, in timp ce ceilalti doi se uitau siderati si se gandeau la ce pret enorm ar trebui sa se astepte presedintele roman.

-Costa 50 de bani! ii spune Lucifer zambitor.
-50 de bani?!?!? sar ceilalti doi. Cum? Noi am vorbit infinit mai putin si am platit fiecare o avere!
-Da, le raspunde al' cu coarne, dar sa va explic: convorbirile in retea costa mult mai putin - dintr-un iad in altul e cu reducere!Sunt extrem de pornit impotriva preotilor romani. Nu de azi, de ieri, ci de cativa ani buni, de cand m-a scandalizat mentalitatea fanatica si ignoranta exagerata a acestor oameni ce indraznesc sa se numeasca "sfinti". Nu e absolut nimic sfant in a fura, a minti, a indoctrina imbecil, a manipula si a promova politica Inchizitiei. Totul are o limita. Daca pana azi, nefiind un bisericos sau un habotnic, am ignorat abuzurile acestori prefacuti, din momentul in care am aflat ca si-au batut joc de mai multe biserici intr-un mod barbar, am decis sa pornesc o cruciada personala.

Auzisem de la maica-mea, participanta fidela la slujbele de vineri si duminica, de niste schimbari in aspectul locasurilor de rugaciune. Auzisem, de asemenea, despre repetatele si elaboratele predici de cerseala pe care le sustineau popii de prin Constanta. Dar azi am aflat ca limita bunului simt, de mult depasita, a fost lasata undeva mult in urma, prin faptul ca o biserica veche, valoare nationala as putea spune, a fost batjocorita in felul urmator: scaunele veche (strana parca se numeste) au fost scoase si se vor a fi inlocuite cu unele noi fiindca "erau stricate si a plouat pe ele" (ploaie in biserica!?), picturile sunt sau au fost refacute fiindca "erau din perioada comunista", iar bazoreliefurile de pe scara ce duce in balcon au fost indepartate si inlcuite cu picturi din vopsea ieftina. Toate aceste masacre si insulte la adresa artei si culturii s-au petrecut in Capela Militara, monument important al Constantei. O alta biserica violata asemanator este Constantin si Elena, unde pilonii de la intrare, din piatra masiva, au fost colorati tot cu vopsea... Si sunt sigur ca si multe alte abuzuri s-au petrecut nu numai cu astfel de cladiri istorice, ci si cu biserici noi, ca si fatada pentru spagi si furturi.

Pentru Capela Militara s-au trimis de la Arhiepiscopie 2 miliarde de lei vechi si totusi preotii continua sa ceara bani si sa se planga enoriasilor. S-au cumparat scaune de plastic, pentru a completa randurile si a le inlocui pe cele noi, cu 1 milion bucata, in contextul in care Biserica are reduceri peste tot, iar pentru orice achizitionare en-gros se fac reduceri. La Biserica Greaca, din zona veche, pretorii fac propaganda anti-catolica, acuzand Sf. Anton ca au folosit un buget enorm pentru sarbatoarea Pastelui si au impodobit bisericuta cu flori si decoratiuni exagerate. Acuzele s-au adus in predica de dupa slujba, impreuna cu alte rugaminti fierbinti intru umplerea Cutiei Milei. Astea sunt doar doua exemple de musamalizare a unor magarii prin care buzunarele prea-cuviosilor se ingroasa cu fonduri de la babe, mosi si alti zeloti...

Am decis urmatoarele:

1. In timpul ce mi-a mai ramas pe uscat, voi cerceta cate biserici si preoti imi voi permite.
2. Am un aparat de fotografiat digital si functional, care ma roaga sa-l alimentez cu baterii si voi poza toate mizeriile cu care au fost inlocuite operele de arta.
3. Toate descoperirile o sa apara aici si, daca voi reusi, in cat mai multe ziare.

Este imposibil ca Biserica sa ia masuri impotriva acestor criminali mizerabili. La fel ca si in cazul doctorilor, o plangere la administratie este complet inutila si nu ar face decat sa-mi sporeasca frustrarea. Asadar, 'tu-i in gura, m-am decis sa fac ceva! Prea multe lucruri scapa nepedepsite si daca nu ii arunc in gura presei, sa nu-mi spuneti mie "miau". Vor sa minta populatia cu povesti invechite? N-au decat! Vor sa ramana orbi la actualizarea religiei? E problema lor! Dar cand s-au apucat sa distruga patrimoniul national si adevarate valori culturale, m-au transformat in cel mai mare dusman al lor; bunicul meu este autorul mai multor scaune de strana si tronuri din lemn sculptat, iar ei au indraznit sa-si bata joc de tot ce reprezinta arta lui doar pentru a fura cu nesimtire crasa!

Prea multe razboaie, crime in masa si abuzuri s-au intreprins in numele religiei si au pangarit tot ceea ce inseamna Dumnezeu si credinta. De azi le voi arata ce inseamna cu adevarat o Cruciada! Iar daca Iisus a lasat pacea si iubirea la o parte ca sa distruga bazarul improvizat din fata Templului, ii voi urma exemplul asa cum spune Cartea Sfanta. A venit timpul.


Niciun comentariu: