miercuri, 13 iunie 2012

Tu mai tii minte?

Urmatoarea este o colectie cu postarile mele de acum un an, menita sa arate CE si CUM s-a intamplat in cazul Urleasca / Letea, si care anume a fost CONTRIBUTIA mea in acea situatie. Este o reactie la zecile de reactii "socate" ale asa-zisilor iubitori de animale de pe Facebook (a se citi "raspandaci de poze"). Am fost acuzat de indiferenta si chiar atitudine beligeranta vis-a-vis de aceste grupuri de "binevoitori", si in special fata de saracele animale - va urez lectura placuta si obiectivitate in a trage concluzii.

Cine vine? - Sunday, May 22, 2011 at 10:49am

Ok, unicorn lovers... Mai zic o data, sa fie clar, fiindca pana acum multi tipau ca vor sa mearga, dar nu au cu ce: AZI, DUPA PRANZ, plec din BUCURESTI spre caii descarcati la URLEASCA, cu MASINA personala. Cine doreste sa trimita ajutoare sau sa faca munca voluntara, sa ma anunte; NU costa nimic si in continuare orice sprijin este apreciat, cu atat mai mult cu cat oamenii de acolo sunt epuizati. Numarul meu de telefon este 0721.190.865 si mai stau pe FB pana pe la 11:30. Anuntati-ma daca vreti sa mergeti!

Azi - Monday, May 23, 2011 at 12:09am

Dupa cursa nebuneasca de ieri, am decis ca ar fi misto daca as trage pe dreapta in Bucuresti. Nu de alta, dar eu si natura nu ne avem prea bine. Asa ca i-am lasat pe vitejii voluntari in Urleasca si am fugit spre capitala... Si bine-am facut! De pe la 11 am primit zeci de telefoane si mesaje ce s-au materializat intr-un transport solid de materiale, alimente si medicamente, plus suma considerabila de 350 Euro din partea domnisoarei Raluca Savin careia ii suntem recunoscatori. Banii sunt oricand bineveniti si vor amortiza cheltuiala pentru transportul furajelor pentru caluti. Din ce-am observat, cabalinele s-au acomodat foarte bine la ferma si cei doi cu probleme au fost pusi pe picioare. Pe scurt, situatia e stabila - ramane de vazut ce se va intampla cu manjii ramasi in Letea. Kuki Barbuceanu e in drum spre ei si asteptam un update.

In alta ordine de idei, eu sunt aproape sigur ca maine (LUNI, 23 Mai) voi mai face o cursa spre Ferma 8. Daca exista voluntari sau donatori in CONSTANTA, cautati-ma la telefon 0721.190.865 sau pe FB. Numai bine!

Luni -  Monday, May 23, 2011 at 10:16am

Treaz si cafeinizat, deci astept telefoane! Cine vrea astazi dupa-amiaza sa mearga la Urleasca pentru voluntariat in ceea ce priveste cei aproximativ 40 de cai salvati SI / SAU cine vrea sa doneze bani, medicamente, provizii, sa ma caute la telefon 0721. 190. 865! Voi ramane online, dar voi fi plecat in oras dupa fonduri. Dupa ora 15:00 ma duc spre Ferma 8, deci cine vrea sa mearga poate lasa mesaj aici; nu costa nimic - mergem cu masina mea. Restul, dati de mine doar la telefon. O zi insorita tuturor!

De la Ferma 8 - Tuesday, May 24, 2011 at 1:17am

Va rog din suflet! Daca va pasa intr-adevar de situatia cailor de la Letea si Urleasca, si vreti sa ajutati, incetati cu postarile exagerate si cu SOS-urile aruncate la nimereala. Mai mult, aici NU ESTE GRADINA ZOOLOGICA! Oamenii astia se chinuie de mai bine de o saptamana aici, sunt nemancati, nedormiti si cu nervii intinsi la maxim. Nu este cerere de vizitatori si nici de zvonaci-raspandaci! Cu atat mai putin de oameni frustrati ca nu au fost lasati "sa vada calutii", care urla pe Facebook ca nu le-a fost satisfacuta curiozitatea. Dar cel mai important, nu mai ascultati ce spun oameni care au auzit ca s-a zvonit cine stie ce! Multumim.

Tot aici - Tuesday, May 24, 2011 at 3:59am

Doamnei Iordanescu: Eu sunt aici de la ora 22:00 si din clipa in care am ajuns, dupa 12 ore de condus, alergat dupa medicamente si provizii, dupa ce am reusit sa strang o suma modesta de la cativa oameni cu suflet din Constanta, nu am facut decat sa ajut cat pot in situatia aia de criza si pot sa va garantez ca, in conditiile date, s-a facut tot ce se putea pentru Zuza. Vi s-a spus la telefon, in mod repetat, ca medicamentul necesar NU SE GASESTE IN SPITALELE PENTRU OAMENI! Novasolul este un medicament cu uz strict veterinar. Daca ar fi fost vreo sansa sa-l gasim la Spitalul Judetean Braila, cum ati insistat cu incapatanare, as fi fost in masina in secunda doi. Va raspund EU la acuzele in cauza fiindca mi-am rupt, la propriu, masina in ultimele trei zile, carand medicamente, alimente, roabe si alte lucruri necesare, iar acuza pe care ati adus-o celor 10 oameni de aici, nedormiti de zile, este ingrozitor de jignitoare.

Sa clarificam: manzul a murit fiindca era subnutrit, traumatizat si, chiar daca ar fi supravietuit, ar fi avut grave probleme. In ultimele momente a fost necesara ADRENALINA si alte medicamente asemanatoare, pe care nu ni le-a recomandat nici unul din veterinarii care au trecut pe-aici. Incercati sa intelegeti ca suntem o mana de oameni, obositi, stresati si frustrati fiindca nu stim mai multe despre cum sa tratam cai. NU suntem specialisti, iar cei care ne ajuta au si ei limitele lor. Va rog sa fiti intelegatori si rabdatori, si sa nu mai agitati oamenii sub influenta unor zvonuri sau banuieli nefondate.

Multumesc tuturor celor care au donat astazi bani pentru caluti. Voi mentiona curand numele tuturor si ceea ce s-a achizitionat in urma, cu speranta ca nu ni se va mai arunca in fata proasta impresia ca fondurile stranse sunt risipite inutil. Noapte buna!

Intro la confesiuni - Tuesday, May 24, 2011 at 5:58pm

Sunt acasa, sunt epuizat, am dormit 2 ore si am facut 500 de km de la ora 7 incoace. Nu vreau decat sa punctez importantul:

1. Manzuca, pe care comunitatea FB a botezat-o Zuza, a murit aseara. Era foarte slabita fiindca nu am avut laptele necesar, special pentru manji. S-a facut tot posibilul de catre TOTI cei de-acolo, dar se pare ca nu a fost destul. Personal, sper din suflet sa nu ni se arunce chestia asta in cap, asa cum s-a incercat azi-noapte, cand voluntarilor de la Ferma 8 li s-a reprosat "lipsa de interes" si, paradoxal, faptul ca nimeni nu a vrut sa se urce in masina si sa dea o fuga pana-n Braila. Le-as zice "RUSINE!", dar nu cred ca stiu ce e aia...

2. In urma unor evenimente neclare inca, la Ferma 8 vor ramane in jur de 5 veterani, ce vor urmari caii non-stop. Restul voluntarilor vor sta AFARA, nu in incinta constructiei sau a tarcului, decat daca va fi nevoie de ei. Sunt complet de acord cu aceasta decizie fiindca oamenii cu vechime in Urleasca sunt acolo pentru a ajuta animalele si nu in scopuri turistico-distractive. Caii au nevoie de odihna, liniste si un tratament medical corect.

3. Caii NU SUNT DE VANZARE! Am vazut tot felul de imbecilitati chiar si pe Vier Pfoten (desigur, nu postate de ei), cum ca cine doreste, poate adopta un cal. Inainte sa vin spre C-ta, chiar s-a prezentat un pitzifelnic in masina nemteasca, cu basca alba pe cap'sor si tricou fara maneci, cu aspiratii de geambas. Stiu ca sunt nesuferit si mi-am atras cateva antipatii in ultimele 2 zile, dar chiar trebuie sa o spun: daca nu veniti sa ajutati fizic (da, asta inseamna si debarasarea balegarului), n-are rost sa veniti deloc. Nu intereseaza pe nimeni ca ati adus un kil de mere si vreti sa vedeti calutii. Nu vindem bilete nici pe bani, nici pe alimente si, cu siguranta, nici pe ochi frumosi.

Mai multe dupa apus...

Confesiuni - Tuesday, May 24, 2011 at 11:13pm

N-am reusit sa dorm decat 3 ore si m-am trezit pentru a sta mai bine de o ora jumatate la telefon... Ca sa aud niste lucruri extrem de dureroase. Nu are rost sa intru in amanunte, fiindca sunt sigur ca mi se va inchide gura in secunda doi. Spun doar urmatoarele:

Azi, incepand cu ora 22:00, eu ma retrag din orice actiune legata de cazul cailor din Delta. Sunt ingrozitor de dezamagit si amarat de cele auzite, de tupeul si lacomia oamenilor, dar mai ales de extremele pe care sunt dispusi unii sa le forteze pentru bani. Am banuit, inca de la inceput, ca anumite parti implicate in Urleasca / Letea, se vor lupta pentru autopromovare. Da, eram de acord cu asta, atata timp cat calutii ar fi fost salvati printr-o ordonanta guvernamentala. Sigur! Bate-te cu pumnul in piept pe sticla, fiindca eu, colaborator, voluntar, roman, n-am nevoie de publicitate. Atata timp cat ai facut ceva bun, sa se afle! ...Dar e MULT mai mult. Undeva pe la 6 milioane de euro, bani oferiti de U.E. asociatiei care reuseste sa salveze, fizic si juridic, caii.

Mai spun ca, desi initial am fost de acord cu noile decrete date la Urleasca, referitor la modul in care voluntarii isi pot aduce contributia, dupa cele auzite din cele mai onorabile si bine-intentionate surse, le sugerez tuturor celor cu ganduri caritabile sa-si pastreze distanta. Jocurile sunt facute si inca atat de bine, incat sa se puna in scena diverse piese de teatru care sa acopere sau sa motiveze anumite decizii; nu as fi surprins daca si alte momente, mai delicate sau mai grave, au fost pre regizate si dorite cu scopuri de-a dreptul sinistre.

Mi-am dorit sa cred ca toti cei care au pasit in curtea Fermei 8 si au ramas sa dea o mana de ajutor, au fost persoane posesoare de decenta aceea europeana ce ne-ar fi atat de trebuincioasa, mai ales in astfel de momente. M-am inselat.

Le multumesc tuturor celor care m-au sunat si au lucrat cu mine, care m-au contactat (crezand ca am vreun cuvant de spus sau vreo pozitie din care pot lua decizii) pentru bunele intentii, si vreau sa-i felicit si sa le spun cat sunt de minunati toti voluntarii pe care i-am cunoscut la Urleasca si care si-au sacrificat ore bune pentru o cauza nobila. Vreau sa le multumesc tuturor celor care s-au adaugat cercului meu de prieteni pentru a fi la curent cu ce se mai intampla cu acei cai si celor care au imprastiat pertinent informatiile pe Facebook. As vrea sa va strang mainile tuturor si sper ca, daca exista o providenta, ea sa va ofere de zece ori mai multa bunatate si benevolenta decat ati aratat voi!

Cat despre superbii cai salbatici, cred ca nu sunt prea optimist (sau paranoic) daca spun ca vor fi salvati, macar de dragul acelei sume uriase de bani... Ne auzim pe-aici. Seara buna tuturor.

P.S. Am evitat sa dau nume si sa arat cu degetul fiindca nu vreau sa fiu data in judecata pentru lucruri ce nu pot fi dovedite, ci doar confirmate de o mana de oameni. Cine are cap, o sa-si dea seama despre ce si cine am vorbit cand se vor linisti apele. Revin cu niste fotografii in cateva minute.

Completari - Wednesday, May 25, 2011 at 2:45am

Imi cer scuze pentru intarziere, dar de 2 ore sunt la telefon si raspund la zeci de mesaje si comentarii. Vreau sa profit de acest lucru si sa specific, din nou, un lucru foarte important: eu am vrut si vreau doar sa ajut; am primit o groaza de mesaje de tipul "bine, dar si eu vreau sa ajut - ce fac acum?" si nu stiu cum sa le raspund. Nu ma asteptam la un feedback atat de puternic, dar ma bucura faptul ca exista atatea suflete interesate sa ajute aceasta cauza. Trebuie neaparat sa aveti in vedere un lucru: ceea ce conteaza sunt acei CAI si, indiferent de motivele pentru care eu am decis sa inchei aceasta colaborare, conteaza enorm sprijinul a cator mai multi oameni!

Nu doresc sa se interpreteze decizia mea ca o acuza la adresa grupurilor Vier Pfoten si Gia, ci chiar am sa imi onorez angajamentul referitor la facilitarea unui transport cu fan de la Urziceni pentru Urleasca. Am colaborat cu oameni minunati ca Roxana Andronescu, Vulpe Marius, cascadorul Adi Pietaru si, indirect, domnul doctor veterinar Florin Mlagiu, si voi incerca sa ajut in continuare caii din Urleasca prin alte metode. Nu vreau sa o uit pe Raluca Savin, care nu numai ca a donat o suma de bani pentru Ferma 8, dar s-a oferit sa achite si costul transportului furajelor de al Urziceni; este una dintre foarte multele persoane care m-au impresionat prin dedicatia si bunavointa lor. Anca Velicu trebuie de asemenea felicitata pentru suportul si stradania neintrerupta de care a dat dovada. Nu in ultimul rand, tot respectul si admiratia pentru Roxana Radu si Kuki Barbuceanu, care sunt pe drumuri de mai bine de o saptamana, in Urleasca si Letea, epuizati, dar crezand cu putere in succesul acestei operatiuni. Alex, Radu, Raluca, Elena, Valentina, Irina, Ovidiu, Gia, Lacramioara sunt doar cateva nume din zecile pe care le-am auzit in ultimele 4 zile, toti niste oameni fantastici care au facut tot posibilul sa vina si sa dea o mana de ajutor la Ferma 8.

Stiu ca a sunat ca un discurs de Oscar, dar am tinut sa-i enumar fiindca acesti voluntari si toti cei care m-au sunat si au scris pe Facebook, au o valoare uriasa, ce trebuie recunoscuta. Ceea ce s-a intamplat in ultima saptamana, desi tragic, este o miscare fara precedent si trebuie recunoscuta ca atare. Tin sa spun asta fiindca cu totii trebuie sa stiti cat de mult contati pentru aceste animale atat de sensibile. Nu am dorit sa demoralizez pe nimeni! Din contra, ar trebui sa fiti si mai puternici si dedicati, si impreuna sa incercam sa ducem acest proiect la bun sfarsit.

Vreau sa inchei cu numele celor din Constanta, care au donat bani pentru Ferma 8 si carora le-as strange mainile inca o data pentru sprijinul acordat:

Constanta - Alexandra Feraru & cabinetul dansei de avocatura, Laura Kiss, Dan Munteanu, Serban Berescu, Sergiu Diaconu, Liviu Grigore, George Bratulescu, Silistru Lacramioara si Valentina (am uitat numele de familie).

Braila - Montero Vet pentru echipamentele medicale si amabilitate.

Si tuturor celor din Bucuresti a caror nume l-am pierdut printre atatea alte zeci, pentru echipamentele de ferma si alimentele trimise. In special Oliviei Vereha pentru sustinere si disponibilitatea de a fi deranjata la orice ora, si Kali Mera fiindca nu m-a lasat sa conduc cu (prea) mult peste limita legala pana in capitala.

Continuati sa faceti ceea ce faceti si nu va lasati demoralizati! Imi sunteti toti foarte dragi si am mare incredere in voi! Noapte frumoasa!

Rugaminte! - Wednesday, May 25, 2011 at 1:03pm

Va rog pe toti sa NU mai dati bani aiurea doar fiindca cineva spune ca ii strange pentru caluti! Tocmai am fost informat ca in Tulcea s-au cerut bani pe strada si cineva a donat 150 EURO cu mentiunea ca i se va trimite chitanta prin e-mail. E absurd! Daca vreti sa donati folositi conturile facute publice de ONG-uri sau cu ceva material. Este nevoie mai ales de oameni care se pricep la cai, care sa ajute in Urleasca si mai ales in Letea, unde sunt doar o mana de oameni care abia mai respira!

Pauza! - Wednesday, May 25, 2011 at 5:17pm

De la 9 dimineata si pana acum am dat si primit peste 30 de telefoane si cel putin tot atatea mesaje pe Facebook. Am dormit 5 ore si am mancat pe apucate, si tot ce pot spune e ca in Urleasca si Letea situatia este stabila. Iau o pauza pentru probleme personale si revin mai tarziu. Daca aveti informatii noi sau as putea ajuta cumva, ma gasiti la telefon 0721. 190. 865.

D-na Angelica Dan, cea care are grija de manjii din Letea, ar avea nevoie de niste bani pentru lucerna. Contul BRD este RO32BRDE370SV15270603700 pentru cei ce ar vrea sa ajute. Pe mai tarziu! (Share)

Noutati -  Thursday, May 26, 2011 at 8:09pm

Doar ce am vorbit la telefon cu Roxana Radu si Kuki Barbuceanu. In ceea ce priveste colaborarea Vier Pfoten cu Italian Horse Protection Association, am fost informat ca toti membrii VP sunt pe teren, doi veterinari in Urleasca si restul in Letea, fara acces la internet. Kuki m-a rugat sa iau legatura cu ei si sa le transmit cele doua numere de telefon la care poate fi gasit, deci NICI VORBA de vreun motiv dubios pentru care VP nu ar accepta ajutorul italienilor.

Caii din Urleasca sunt bine, din ce mi-a spus Roxana, iar dr. vet. Ovidiu Rosu este in permanenta acolo. Victoria este intr-o stare stabila si este monitorizata continuu, iar mancarea, apa si restul proviziilor sunt suficiente. In ceea ce priveste comunicarea situatiei, Roxana spune ca nu au timp de asa ceva si ar avea nevoie de voluntari care sa ajute la muncile fizice, dar care trebuie sa respecte regulile Fermei 8 (voluntarii stau in afara incintei, in corturi sau masini). Tin sa dezmint orice zvon cum ca au fost alungati oamenii de acolo, cu mentiunea ca foarte multi si-au creat o impresie gresita despre Roxana datorita tonului agresiv. Repet tuturor: tineti minte ca fata asta a fost alaturi de acei cai inca de cand au plecat din Letea; este foarte obosita, stresata si agitata, si nu are timp sa povesteasca curiosilor "ce mai fac calutii". M-a asigurat totusi ca nici un VOLUNTAR sau DONATOR nu va fi gonit de-acolo, dar, in continuare, turistii si vizitatorii n-au ce cauta in apropierea animalelor!

In alta ordine de idei, avand in vedere ca nu voi mai putea parasi Constanta incepand de saptamana viitoare, am discutat cu Roxana sa tin la curent grupurile de pe Facebook prin informatiile date de ea. Voi mai face un drum la Urleasca in momentul in care voi primi lumina verde pentru transportul de fan.

Seara buna tuturor si, pentru cei din Bucuresti, ne vedem maine!

Concluzii, dupa furtuna -  Sunday, May 29, 2011 at 11:30am

Stiu ca ar fi fost civilizat din partea mea sa apar cu o "recenzie" dupa intalnirea de vineri seara, dar mi-am permis sa-mi iau o zi libera, sa-mi odihnesc capul (fiindca am dormit in medie 5 ore / noapte in ultima saptamana) si sa reflectez putin asupra intalnirii. Mai mult, sambata am facut o cursa Bucuresti - Alexandria si retur, pentru a transporta 15 saci de mancare pentru cei 47 de catei aflati in curtea Liviei Mitroi - ar trebui discutat si acest subiect odata ce problema Letea va fi solutionata. De asemenea, stiu ca a devenit redundant sa tot multumesc oamenilor care si-au facut timp sa ajute, macar prin sustinere morala, cauza cailor salbatici, dar trebuie spus: va multumesc ca ati venit intr-un numar atat de mare si ca ati vorbit cu atata convingere, nu doar despre cai, ci despre animale in general! Ati facut un lucru uimitor numai venind acolo si spunand cu voce tare ca va pasa! As vrea sa-mi amintesc numele tuturor celor care si-au facut aparitia, dar ati fost (placut) surprinzator de multi. Aproape toti cei anuntati au venit si au spus cate ceva.

Intalnirea, dupa mica descriere facuta de Sid Stefanescu, trebuie sa marturisesc ca a avut un ROST, chiar daca multi s-au ridicat de la masa (sau chiar s-au asezat) convinsi ca nu este decat o adunare sociala, unde vom bea bere, vom fuma tigari si vom vorbi discutii. Trebuie sa-i contrazic, trecand peste optimismul meu in ce priveste ploaia intelectuala din Cafeneaua Actorilor, fiindca nimeni nu a plecat de-acolo mai "prost" decat a venit; s-au stabilit niste grupuri, s-au impartit niste informatii, s-au clarificat niste lucruri, s-au determinat niste cai de urmat! Desigur, de la o astfel de pseudo-conferinta, la care nu au participat avocati sau oameni care au experienta cu astfel de cazuri in mod regulat, nu se poate schimba lumea. Dar as vrea din suflet sa nu mi se mai spuna "ne-am intalnit degeaba".

Ar fi inutil sa redau ceea ce s-a discutat vineri seara, fiindca, intr-adevar, avand un grup atat de mare, conversatiile s-au purtat haotic si, in anumite momente, intre Anca Velicu si Roxana Andronescu, m-am simtit ca si cum faceam parte dintr-un juriu Megastar. Am sa punctez ceea ce mie mi se pare ca au fost cele mai importante concluzii:

1. S-au impartit informatiile despre situatia actuala a cailor din Letea si Urleasca.
2. S-a stabilit ce grupuri urmau sa plece in cele doua locatii, cu ce resurse si cand. Cristian Stoica, impreuna cu un mic grup de oameni, a decis sa plece ieri spre Cardon, in timp ce un alt grup era programat pentru Urleasca. Sper ca toti au ajuns cu bine si ne vor oferi informatii cat de curand.
3. S-a declarat in scris cine poate sa ajute, cu ce si in ce mod poate fi contactat. Voi face publica lista luni seara, dupa ce ajung si eu acasa.

In final, consider ca genul acesta de intalniri este mai prolific decat orice miting organizat in Piata Victoriei; inainte sa plec in voiaj, eram acolo cand au venit 7000 (?) de oameni, au urlat, au dansat si li s-a raspuns cu acelasi sictir romanesc ca au venit degeaba. Nu spun ca demonstratiile nu au utilitatea lor, dar, cel putin in aceasta tara, nu se tine cont de opinia publica si, in urma unui brainstorming de acest gen, mai repede se MATERIALIZEAZA ceva. Orice!

Mi-am declarat noul rol in aceasta cauza, dar vreau sa fie clar si aici: incepand de maine, luni, nu voi mai putea parasi orasul pentru cel putin 2 saptamani. Voi -INCERCA- coordonarea si imi voi lua in primire "jobul" pe care am incercat sa-l refuz (desi mi-e foarte teama sa nu dezamagesc), si voi posta noutati si informatii clare, exacte, direct din sursele Urleasca / Letea. In continuare imi ofer sprijinul, cel putin din spatele monitorului, pentru cei ce au nevoie de el, in masura posibilului.

Va doresc tuturor un weekend linistit, in care sa va limpeziti gandurile si sa gasiti acel Zen de care, cu totii, avem atata nevoie!

Interesant - Monday, May 30, 2011 at 12:54am

In continuare este mare parte din raspunsul pe care l-am primit de la Sonny Richichi, corespondentul Italian Horse Protection Association, cu care am tinut legatura:

"[...]We need a clear report (even very short,it's not necessary to write too much) and a clear list of your needs. Now many different e-mails are circulating: someone asks money, someone specific medicines, but it seems that the communication is fragmented.
We need a sort of synthesis of what happened and what will happen now,with photos and with a unique contact in Romania.
Is there a plan to put horses in freedom again, as they were before? Were the people denounced or arrested for this illegal capture?
Regarding equine infectious anaemia, this is really NOT dangerous for humans and for horses; this is NOT easy to transmit; the european laws are something stupid and no sense. There's NO reason to put down horses positive. If you want to know more about EIA, go to our website which is also in English: www.horseprotection.it Click on "What we do" and then click on "Reports". We are studying EIA since 2007, as we have the only group of horses positive, who live in freedom and are perfectly healthy. We are trying to change the current laws.
Thank you for what you're doing!"

Nu stiu daca ar mai fi ceva de adaugat. Deocamdata nu putem, ca voluntari, decat sa asistam ONG-urile. Coordonatorul despre care vorbeste Sonny trebuie desemnat de grupuri, dupa ce s-au pus de acord sa colaboreze intre ele. In momentul de fata eu nu stiu ca Vier Pfoten, Gia, Paco, Ecvin Protect si cine-o mai fi acolo sa fi ajuns la o metoda de colaborare, prin care informatiile si deciziile sa circule intre toate partile implicate, daramite sa stabileasca un "ambasador"...Daca cineva apartinand de vreunul din aceste grupuri citeste ce am scris mai sus, vreau sa stie ca noi, cu totii, am vrea a vedem putina initiativa in acest sens. Este de necrezut ca pana acum nimeni nu a spus "Ba, astia vor sa ne ajute! Hai sa facem si noi un efort si sa comunicam macar eficient!"...

Va rog, inca o data, sa incercati macar sa colaborati cu o organizatie straina care practic cerseste sa o lasam sa ne ajute. Nu este prima care incearca sa dea o mana ajutor Romaniei, iar caii salbatici nu sunt primul caz in care niste oameni civilizati vor sa ne ridice.

Noapte buna.

Proiect - Wednesday, June 1, 2011 at 12:04am

Dupa o organizare dezorganizata, am reusit in sfarsit sa ne strangem, o mana de idealisti, intr-o conferinta pe Yahoo si sa discutam problema cailor din Delta.  Am vorbit aproximativ 2 ore si am hotarat ca este necesara o expeditie de voluntari care sa mearga in Letea / Cardon si sa puna bazele unei tabere. De cateva zile incercam sa adunam niste informatii concrete in ceea ce priveste situatia de acolo, dar datele sunt… neclare. Asadar! Maine dimineata, Sid Stefanescu va posta o lista cu voluntarii ce pot sa mearga si, mai important, sa ramana cateva zile in Delta. Din ceea ce am aflat de la dr. Raileanu, este nevoie de un adapost pentru manjii ramasi fara mame, iapele fiind la Urleasca acum, lucerna pe o perioada mai lunga de timp si, de asemenea, este necesara o documentare a ceea ce se intampla in acea locatie.

Planul este formarea acestui tabel, calcularea costurilor de transport si cazare, si (probabil la fata locului) gasirea unor solutii pentru cele necesare in Letea. Initial am propus un grup de 4 oameni ce vor ridica proverbialul cort in zona respectiva, apoi vor fi schimbati de alti voluntari. Faza 2 este sa strangem fondurile necesare pentru aceste activitati, fonduri ce vor ramane in posesia voluntarilor; referitor la aceasta miscare, cei ce ne-am strans pentru acest proiect NU reprezentam nici un ONG si nu dorim sa oferim aceste finantari unei terte entitati. Scopul este sa realizam ceva material si sa oferim informatii corecte de la fata locului.

In alta ordine de idei, Cristian Mihai Stoica lucreaza la un soft web based care sa includa resurse, voluntari si tot ceea ce ar trebui unei fundatii specializate in probleme de acest gen. Speram cu totii ca ONG-urile implicate sa adere la aceasta idee si sa-l foloseasca simultan pentru a-si coordona mai bine actiunile. De asemenea, as vrea sa amintesc oricarui ONG-ist ca Italian Horse Protection Association doreste in continuare sa ajute si asteapta sa ia legatura cu un reprezentat unic al unei aliante (chiar si neoficiale) a grupurilor implicate. Ar fi un gest civilizat si reclama pozitiva pentru intreaga Romanie daca v-ati putea comporta profesional si ati colabora cu acesti oameni ce se ofera sa ajute in cel mai altruist mod posibil.

In ceea ce priveste posibilli voluntari sau donatori, va incurajez sa ma contactati pe mine sau pe Sid Stefanescu, Camelia Dumitrescu, Cristian Mihai Stoica, Robert Serban sau oricine din grupul Caii Fara Frontiere.  Noapte frumoasa!

Pensionare - Wednesday, June 1, 2011 at 10:00pm

Okay! ...Doamnelor! Domnilor! Avand in vedere ca cei 45 de cai au fost eliberati... ca am stabilit costul de 50 RON pentru a face parte dintr-un grup de voluntari... ca nu putem raspunde la intrebari pertinente fara intepaturi si nu putem posta fara sa ne glorificam actiunile... eu ma retrag in deplina glorie cuvenita unui om ce doar a sofat si a vorbit. Imi mentin acelasi statut mai mult decat dispensabil oamenilor de bine si de mai putin bine, dar in egala masura interesati de animale, presupunand ca prezenta mea a fost de ajutor si ca lipsa nu va afecta deloc eficienta si coordonarea voluntarilor de pe Facebook si nu numai.

Va multumesc tuturor pentru ceea ce ati facut si faceti pentru acesti cai, si va urez sincer tot succesul si binele din lume!

Cu respect pentru toti,
ANDREI

Daca ai reusit sa ajungi pana aici, te provoc sa citesti si cometariile pe care aceiasi "iubitori de animale" mi le-au lasat pe aceste postari din Notes: http://www.facebook.com/serban.mazilu

Incurajez opinia publica. Daca considerati ca merit sa fiu pus la zid fiindca am atacat segmentul de oameni care nu fac altceva decat sa posteze chestii care oripileaza, va rog sa va exprimati si sa ARGUMENTATI aceasta opinie. Ca sa fie clar, totul a pornit de la o poza cu un catelus schiop care a circulat pe Facebook; aceasta poza a fost facuta de unul din acesti "binevoitori", care s-a gandit ca mai bine fotografiaza animalul, se duce acasa, posteaza poza si asteapta ca cineva sa-l salveze, cu speranta ca nu va muri pana cand vor sosi ajutoarele. Reactia comunitatii NU A FOST sa gaseasca si sa recupereze cainele (decat intr-un tarziu), ci sa imparta poza ca pe sifilis, apoi sa se balaceasca in propria satisfactie de sine, ca a realizat ceva.

P.S. Pentru cei interesati: daca nu ma insel, exista si in arhiva cateva postari de acum un an, referitoare la cazul cailor din Delta. 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nataraule , caii aia sunt cai salbaticiti , nu cai salbatici!!!!
D'aia un magar salbaticit ...cu minte de cobai audiovizuat crede ca exista si asa ceva!