duminică, 20 martie 2016

Încă nemulțumit?


Suntem ghinioniști. Asta e! În momentul în care am înfipt țigara între buze, ne-am asumat anumite riscuri, deci n-ar trebui să fim surprinși de faptul că ni s-au limitat libertățile. De fapt, cei mai mulți dintre noi nici nu sunt! Am înțeles, am acceptat cu amărăciune și ne vedem de viețile noastre. Ceea ce ne enervează, în schimb, este insistența cu care nefumătorii - în special bloggerii „de top” - continuă să aducă această lege în discuție, invocând fix contrariul; anume că piparii ar face scandal, că vin cu argumente cretine, că invocă în disperare tot soiul de motive pentru a restaura ordinea în galaxie. În realitate, majoritatea conflictelor nu-s inițiate de noi, ci de naturiștii bine-intenționați, care încearcă să ne educe.

Unde-s oamenii ăștia despre care tot amintiți, care-au pornit o cruciadă împotriva noului sistem? Reacția, da, nu a fost una pozitivă. Doar nu se gândea vreunul din voi, ăștia care vreți să trăiți sănătos, că o să întâmpinăm vestea cu pozitivism! Dar nu este nici pe departe ceea ce încearcă să se mediatizeze - unde se ascund fanaticii ăștia? Din toate feed-urile mele din social media, nu am văzut UN singur articol ce s-ar fi vrut a fi un manifest împotriva acestei legi! Am citit status-uri șicanate, am văzut meme-uri pe temă, am avut chiar plăcerea să citesc pamflete, dar în toate am simțit acea resemnare a condamnatului, care protestează cu jumătate de gură, pentru că înțelege și acceptă că așa stau lucrurile. Nici vorbă de această turbare fictivă, care ne este atribuită!

Vehemență - surpriză! - nu am observat decât în postările bloggerilor mai sus-amintiți! Fie o fac fiindcă profită de această perioadă, încercând să-și atragă cititori nefumători, arătând cu degetul niște personaje imaginare, fie sunt pur și simplu idioți, bătând din palme și intonând oligofrenic „sâc-sâc-sâc!” sau „nea-nea-neaaa-nea-neaaaa-nea!”. 

It's over! Ați câștigat. Puteți să vă aduceți plozii în baruri - caz pe care l-am întâlnit chiar aseară! Puteți respira în voie aerul din cafenele, știind că noi, barbarii, pufăim afară. Și-atunci de ce atâtea articole peste articole, în care încercați să ne dați peste bot? Care-i scopul? Nu faceți decât să ne iritați și mai mult, să lărgiți o altă breșă socială de care guvernul se face vinovat. Aveți texte stupide, argumente superficiale și continuați să negați orice alternativă vi s-ar prezenta - aveți răspuns la orice. Okay, să zicem, dar vreau să știu: și-acum ce? 

Niciun comentariu: